Για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας κατά 3 μήνες

1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού, Στρατόπεδο «Περισσάκη», Στεφανοβίκειο Μαγνησίας
Φώτο Αρχείου / 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού, Στρατόπεδο «Περισσάκη», Στεφανοβίκειο Μαγνησίας / Πηγή: Eurokinissi

Πολλοί αναρωτιούνται, μα δεν πρέπει να υπερασπίσουμε την άμυνα της χώρας; Δεν πρέπει να έχουμε στρατό εκπαιδευμένο μέσα από μια θητεία αρκετή για να δημιουργήσει το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων;

Ας απαντήσουμε σε αυτά τα εύλογα ερωτήματα.

Οι ένοπλες δυνάμεις σήμερα ποιους σχεδιασμούς υπηρετούν; Οι δεκάδες αποστολές στο εξωτερικό τι σχέση έχουν με την άμυνα της χώρας;

Υπηρετούν τους σχεδιασμούς του δολοφονικού οργανισμού του ΝΑΤΟ.

Σχεδιασμοί για την υλοποίηση των στόχων των μονοπωλιακών ομίλων των ισχυρών ιμπεριαλιστικών κρατών για τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων και των δρόμων μεταφοράς.

Σχεδιασμοί ενταγμένοι στους ανταγωνισμούς των ΗΠΑ – ΕΕ ενάντια στην Ρωσία και την Κίνα, με εργαλείο τον στρατιωτικό τους βραχίονα το ΝΑΤΟ για τον περιορισμό της επιρροής τους στην περιοχή όπως και σε άλλες, που έχουν συμφέροντα οι μονοπωλιακοί όμιλοι. Ο ίδιος βραχίονας το ΝΑΤΟ αξιοποιείται και για τον έλεγχο της Αφρικής, του νέου πεδίου αντιπαράθεσης μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, γι’ αυτό και οι αποστολές ελληνικών δυνάμεων στην περιοχή.

Οι Σχεδιασμοί αυτοί που έχουν υλοποιηθεί και που συνεχίζουν να υλοποιούνται, ευθύνονται για δεκάδες επεμβάσεις, για εκατομμύρια νεκρούς και εκτοπισμένους από τις εστίες τους.

Όλες οι κυβερνήσεις υπηρέτησαν τους σχεδιασμούς της αστικής τάξης για συμμετοχή για όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή σε αυτούς τους σχεδιασμούς για να αναβαθμιστεί η θέση της να συμμετέχει στη λεία από την αρπαγή των όποιων πηγών πλούτου. Δεν φείδονται δαπανών, είναι πειθαρχημένες στους προϋπολογισμούς του ΝΑΤΟ και στην απόδοση του 2% του ΑΕΠ, που σημαίνει 4δις€ το χρόνο για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ ενώ οι φαντάροι καλούνται να υπηρετήσουν πολλές φορές κάτω από ανεπίτρεπτες συνθήκες και με 8,5€ το μήνα.

Η θέση του ΚΚΕ είναι ότι ο στρατός πρέπει να υπηρετεί την άμυνα της χώρας και όχι τους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ που βάζουν σε κίνδυνο όλο το λαό. Η αποχώρηση από το ΝΑΤΟ, χρειάζεται να γίνει υπόθεση του λαού μας και πρώτα και κύρια των υπηρετούντων στις ένοπλες δυνάμεις.

Η εκπαίδευση των στρατιωτών είναι αναγκαία και η παρούσα διάρκεια της θητείας είναι ικανή να την ολοκληρώσει.

Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας με την αύξηση της στρατιωτικής θητείας. Παλεύουμε την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων συνθηκών διαβίωσης των στρατευμένων και της ουσιαστικής οικονομικής στήριξης και την αντιμετώπιση των δαπανών κίνησή των.

Κατσώτης Χρήστος
βουλευτής του ΚΚΕ

Δείτε ακόμα...