Η κυβέρνηση μειώνει τις δαπάνες για την υγεία παρά τον κορονοϊό

Διαμαρτυρία Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ
Φώτο Αρχείου / Διαμαρτυρία Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ / Πηγή: Eurokinissi

Η πανδημία του κορονοϊού απ’ τις αρχές, τον περασμένο Μάρτη μέχρι και σήμερα, ανέδειξε ξεκάθαρα ένα πράγμα, ότι η υγεία του λαού θεωρείται κόστος για το κράτος και την κυβέρνηση και γι’ αυτό ολόκληρο το σύστημα υγείας είναι υπό κατάρρευση.

Τι κι αν εδώ και 9 μήνες ( ας μην υπολογίσουμε τα προηγούμενα χρόνια…) οι υγειονομικοί φωνάζουν για την άθλια κατάσταση που επικρατεί, για τις τεράστιες ανάγκες για νοσοκομεία, κλίνες, ΜΕΘ, γιατρούς, νοσηλευτές, φάρμακα, κτλ, για ΕΠΙΤΑΞΗ, απάντηση καμία.

Τι κι αν οι υγειονομικοί δίνουν Τιτάνια μάχη, λαμβάνουν χειροκροτήματα ( απ’ αυτούς που τους άφησαν μόνους).

Η μάχη είναι Άνιση γιατί δίνουν τη μάχη μόνοι τους, χωρίς όλα αυτά που θα έπρεπε να έχουν. Γιατί επί 9 μήνες η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο και κατηγορούσε το λαό, μοιράζοντας παχιά λόγια για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Παρά τα παχιά λόγια της κυβέρνησης για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, ο κρατικός προϋπολογισμός προβλέπει πως από 4,829 δισ. ευρώ που δόθηκαν φέτος (2020) για το υπουργείο Υγείας, εκ των οποίων τα 523 εκατομμύρια ευρώ για παρεμβάσεις για τον COVID-19, του χρόνου, το 2021, οι δαπάνες αναμένονται να είναι 4,257 δισ., εκ των οποίων τα 131 εκατομμύρια για τέτοιες παρεμβάσεις.

Αν αφαιρέσει κανείς τα προσωρινά και ανεπαρκή μπαλώματα, με τα οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει όπως – όπως τα χάλια, το 2021 οι δαπάνες για την Υγεία θα είναι ακόμα πιο κάτω κι από φέτος κατά 572 εκατομμύρια ευρώ!

Η κυβέρνηση, σε συνθήκες πανδημίας που έδειξε τις αντοχές του συστήματος υγείας, αντί να το ενισχύσει με περισσότερα χρήματα, κάνει νέες περικοπές, θέτοντας ακόμη περισσότερο τη ζωή μας και την υγεία μας σε κίνδυνο.

Δείτε ακόμα...