Η κυβέρνηση υπέγραψε στρατιωτική συμφωνία και με τη Βρετανία

Ο Υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος
Φώτο Αρχείου / Ο Υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος / Πηγή: Eurokinissi

Υπεγράφη σήμερα στη ναυτική βάση του Πόρτσμουθ στην νότια Αγγλία η Διακήρυξη Αμυντικής Συνεργασίας (Joint Vision Statement) μεταξύ Ελλάδος και Ηνωμένου Βασιλείου, από τους υπουργούς ‘Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και Μπεν Γουάλας.

Πρόκειται για άλλη μια συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας στο πλαίσιο των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών, στα βήματα και των προηγούμενων επικίνδυνων συμφωνιών με Γαλλία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία και φυσικά τις ΗΠΑ, βυθίζοντας τον λαό στην άβυσσο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών.

Μεταξύ άλλων η συμφωνία προβλέπει την ενίσχυση της «αμυντικής συνεργασίας» των δύο πλευρών, με συνεκπαιδεύσεις και κοινές ασκήσεις, ενώ καθορίζει και πλαίσιο συνεργασίας για την αντιμετώπιση σύγχρονων απειλών, όπως είναι ο υβριδικός πόλεμος και οι κυβερνοεπιθέσεις.

Κλιμάκια των δύο υπουργείων θα συναντιούνται μια φορά τον χρόνο για να επικαιροποιούν τη συμφωνία, πάνω στην εξέλιξη των αναγκών των ιμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων.

Στην ατζέντα των συνομιλιών των δύο υπουργών, Ν. Παναγιωτόπουλου και Μπ. Γουάλας, βρέθηκαν επίσης «θέματα συνεργασίας» στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, ενόψει και της Συνόδου των υπουργών Άμυνας της λυκοσυμμαχίας στις Βρυξέλλες την άλλη βδομάδα.

Δείτε ακόμα...