Η νεολαία σήμερα να δηλώσει την εναντίωσή της στα επικίνδυνα σχέδια τους

Φαντάρος
Φώτο Αρχείου / Πηγή: Eurokinissi

Ως στρατιώτης που υπηρετώ τη θητεία μου στις ένοπλες δυνάμεις, αποφάσισα να στείλω αυτή την επιστολή για να εκφράσω τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς στην 31η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ, που αρχίζει από σήμερα 7 Ιούλη στη Μαγνησία. Το σύνθημά του, «Με την κοινή πάλη των λαών ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Έτσι γράφεται η Ιστορία!», νομίζω λέει πολλά! Τα αντιιμπεριαλίστικά διήμερα της ΚΝΕ πάντοτε έβαζαν και βάζουν το ζήτημα της εναντίωσης στον πόλεμο και τις επιπτώσεις του στους λαούς, της εναντίωσης στα σχέδια και τη διευκόλυνση των σφαγέων των λαών. Ειδικά το φετινό, θεωρώ, ότι μπορεί να δώσει απάντηση στους προβληματισμούς χιλιάδων νέων, στρατιωτών και μη, σε σχέση με τις επικίνδυνες εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, την ανησυχία για περαιτέρω γενίκευση της σύρραξης στην Ουκρανία που συνεχίζεται εδώ και 4 μήνες, με χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες και ξεριζωμένους από τα σπίτια τους, μετά την απαράδεκτη Ρωσική εισβολή.

Με αφορμή την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη, για την ένταξη νέων χωρών στη «συμμαχία» του ΝΑΤΟ, τη δημιουργία νέων στρατιωτικών νατοϊκών βάσεων και την ενίσχυση όσων ήδη υπάρχουν, κρίνω αναγκαίο να δηλώσω την αντίθεσή μου στην εμπλοκή της χώρας μου όλο και περισσότερο σε αυτό τον άδικο πόλεμο που γίνεται για τα κέρδη κάποιων λίγων και όχι για τα δικά μας συμφέροντα. Η παραχώρηση και αποστολή πολεμικού εξοπλισμού, όπλων, πυρομαχικών, τεθωρακισμένων (ΤΟΜΑ ΒMP1) και κυρίως ανθρώπινου δυναμικού, στρατιωτών και αξιωματικών, εκτός των συνόρων της χώρας, με βάση δημοσιεύματα, μας είναι απαράδεκτη! Οι λόγοι είναι προφανείς! Αυτές οι επιλογές, τόσο της τωρινής κυβέρνησης όσο και των προηγούμενων, από τη μία αποδυναμώνουν την άμυνα της χώρας μας κι από την άλλη κάνουν τα στρατόπεδα και τις πόλεις μας μαγνήτες επιθέσεων και αντιποίνων. Δεν είναι επικίνδυνο για μας, όταν για παράδειγμα ελικόπτερα του ΝΑΤΟ που σταθμεύουν στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας μεταφέρονται σε χώρες κοντά στην Ουκρανία και είναι έτοιμα να λάβουν μέρος στη σύρραξη; Τι δουλειά έχουν οι Έλληνες φαντάροι και αξιωματικοί σε αποστολές εκτός συνόρων; Πώς βοηθάει αυτό την ενίσχυση της άμυνας της χώρας μας και πώς εξυπηρετεί την υπεράσπιση του λαού μας και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας στην οποία ορκιστήκαμε;

Αυτά είναι μόνο κάποια ερωτήματα που νομίζω όλοι πρέπει να σκεφτούμε και να απαντήσουμε. Η συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και τους σχεδιασμούς του, όχι μόνο δε διασφαλίζει την ασφάλεια της χώρας μας, αλλά μας μπλέκει περισσότερο σε επικίνδυνα μονοπάτια, επιδεινώνει τις σχέσεις μας με τις γειτονικές χώρες. Εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς ότι ο «σύμμαχος» μας, το ΝΑΤΟ, όπως πολλοί θέλουν να προβάλλουν, ενισχύει την τουρκική προκλητικότητα όταν δεν αναγνωρίζει επί της ουσίας σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, όταν σε κρίσιμες φάσεις τα στελέχη του απαντάνε προκλητικά «βρείτε τα» προετοιμάζοντας το έδαφος για παραπάνω συμβιβασμούς, όταν πουλάνε F16 στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Επομένως, θεωρώ απαραίτητο η νεολαία σήμερα να δηλώσει την εναντίωσή της στα επικίνδυνα σχέδια τους, να απαιτήσει με τους αγώνες της την απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο στον οποίο, συμμετέχει ενεργά και αυτό δεν προς το συμφέρον μας.

Στρατιώτης Αγγελίνας Κώστας, Ρόδος

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...