«Η πανελλήνια πρωτιά της ΠΚΣ μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε τον αγώνα μας ως στρατιώτες αλλά και ως πολίτες»

Είμαι στρατιώτης που υπηρετώ την  θητεία μου στην Αθήνα. Με μεγάλη χαρά και αισιοδοξία μπορώ να πω, πως η πανελλήνια πρωτιά της ΠΚΣ αλλά και οι κάθε επιμέρους πρωτιά, όπου οι φοιτητές ανέδειξαν σε κάθε ίδρυμα και τμήμα τους, μας ενθαρρύνουν να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, ως στρατιώτες αλλά και ως πολίτες.

Η νίκη της Πανσπουδαστικής ΚΣ, δείχνει τα «θέλω» και τις ανάγκες των φοιτητών για ένα σύγχρονο πανεπιστήμιο και όχι για ένα πανεπιστήμιο ΑΕ. Για συνθήκες που θα ανταποκρίνονται στην τεχνολογική ανάπτυξη του 21ου αιώνα και δεν θα σε «κοιτάζει» στην τσέπη για να σου προσφέρει τα απαραίτητα. Που δεν θα εξαρτάται από κανένα ιμπεριαλιστικο μηχανισμό, όπως το ΝΑΤΟ, για να προσφέρει πτυχιακά προγράμματα και εργασία, οπότε και αν σε χρειάζεται για το συμφέρον του, αλλά το πτυχίο να είναι το κριτήριο για εργασία.

Ένας στρατιώτης, είτε απόφοιτος, είτε ως φοιτητής είτε ακόμα και ως μελλοντικός εργαζόμενος, μπορεί να αντιληφθεί πόσο προς το συμφέρον του είναι αυτό το πρώτο βήμα νίκης των φοιτητών.

Ακόμα κι έτσι, είναι μια πρωτιά που άρχισε σε συνθήκες δύσκολες, σε εποχές καραντίνας για ανοιχτά πανεπιστήμια και με πολλούς και συνεχείς αγώνες του σωστά οργανωμένου φοιτητικού κινήματος. Έτσι λοιπόν, στο χέρι μας είναι να παλέψουμε για το συμφέρον μας και τις ανάγκες μας και να συνεχίσουμε την πάλη μας με το συμφέρον του λαού.

ΣΤΡ (ΠΖ) Μ.Α. ΑΘΗΝΑ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...