Η συνέχεια του ταξιδιού στο ΚΕΚΒ Θήβας

Στρατιώτες - φαντάροι - Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ), Θήβα
Φώτο Αρχείου / Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ), Θήβα / Πηγή: ΓΕΣ

Αφού πέρασαν οι πρώτες βδομάδες και ορκιστήκαμε, κληθήκαμε να συνεχίσουμε την θητεία μας στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού Θήβας, όπου συναντηθήκαμε με φαντάρους από την υπόλοιπη Ελλάδα. Η κατάσταση ήταν μία από τα ίδια.

Αφού, καταρχήν, ενημερωθήκαμε ότι δεν θα πάρουμε άδεια ορκωμοσίας, ενώ ήδη κλείνουμε βδομάδες μακριά από τους δικούς μας ανθρώπους και τις οικογένειές μας, η κατάσταση δεν είχε να διαφέρει σε τίποτα από το ΚΕΥΠ κι από κάθε άλλο ελληνικό στρατόπεδο.

Συνεχίζοντας την πάγια τακτική να μην παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας, μετά από μέρες φανερώθηκαν νέα κρούσματα στους νεοσύλλεκτους που παρουσιάστηκαν εξ αρχής στο ΚΕΠΒ, φανερώνοντας επί της ουσίας ακόμα μία φορά πώς όσο κι αν προσέχουν οι φαντάροι και τηρούν τα μέτρα προστασίας, η τεράστια έλλειψη μέτρων υγιεινής καθώς και η ακαταλληλότητα των εγκαταστάσεων είναι παράγοντες καθοριστικοί στην εξάπλωση του ιού.

Μάλιστα τα κρούσματα τα ανακάλυψαν και στις μονάδες που πήγαν οι νεοσύλλεκτοι μετά την ορκωμοσία τους. 

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα και ενώ η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο και παρά τη προσπάθεια των στελεχών να καθησυχάσουν και να ελέγξουν την εξάπλωση, κρατάνε κρυφό στους νεοσύλλεκτους τον αριθμό των κρουσμάτων που έχουν βρεθεί θετικά.

Επίσης, δεν μπορεί να μην προβληματίσει ότι το διάστημα που περιμένουμε την μετάθεσή μας για την Κύπρο και τα επόμενα στρατόπεδα, οι δραστηριότητες μας, τον ελεύθερο χρόνο είναι περιορισμένες σε πολύ μεγάλο βαθμό, με μόνη εξαίρεση τις πρωτοβουλίες των φαντάρων με επιτραπέζια, τουρνουά σκάκι κλπ. Το ίδιο ισχύει και για την άθληση όπου μας απαγορεύεται σε οποιαδήποτε μορφή της.

Οι ευθύνες είναι πάρα πολλές και όπως μας υπενθυμίζουν και τα ίδια τα στελέχη, κάθε μέρα, έτσι τους λέμε κ εμείς, οι φαντάροι πως έχουν να κάνουν με ανθρώπινες ψυχές. 

Πρέπει να αντιπαλέψουμε την λογική που λέει πως, όπου αρχίζει ο στρατός σταματάει η λογική. Να γίνει αιχμή του δόρατος για κάθε φαντάρο το αίτημα για ουσιαστικά μέτρα κατά του ιού σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Φαντάροι Β ΕΣΣΟ

Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού, Θήβα

Δείτε ακόμα...