Η Τουρκία εξέδωσε Navtex για περιοχή νότια του Καστελόριζου σχετικά με τη μόνιμη ΝΑΤΟική επιχείρηση «Sea Guardian»!

Συνεκπαίδευση τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού με τις ΗΠΑ. Η τουρκική Φρεγάτα TCG BARBAROS και κορβέτα TCG BURGAZADA σε σχηματισμό με το αμερικάνικο Αντιτορπιλικό USS WINSTON S. CHURCHILL
Συνεκπαίδευση τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού με τις ΗΠΑ. Η τουρκική Φρεγάτα TCG BARBAROS και κορβέτα TCG BURGAZADA σε σχηματισμό με το αμερικάνικο Αντιτορπιλικό USS WINSTON S. CHURCHILL / Πηγή: Turkish Navy

Navtex με την οποία γνωστοποίησε ΝΑΤΟική επιχείρηση στην Ανατολική Μεσόγειο,εξέδωσε η Τουρκία, επιχειρώντας έτσι να δημιουργήσει υπό ΝΑΤΟικό μανδύα τετελεσμένα δικαιοδοσίας στην περιοχή.

Η Navtex εκδόθηκε από το σταθμό Αττάλειας της τουρκικής υδρογραφικής υπηρεσίας και γνωστοποιεί στους ναυτιλλομένους τη ΝΑΤΟική επιχείρηση «Sea Guardian» που διεξάγεται στην Ανατολική Μεσόγειο, με το πρόσχημα της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας και τον έλεγχο των παράνομων δραστηριοτήτων.

Η επιχείρηση «Sea Guardian» αποφασίστηκε στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία τον Ιούλιο 2016 για τον έλεγχο της Ανατολικής Μεσογείου και έκτοτε είναι μόνιμη στην περιοχή. Η έκδοση Navtex από την Τουρκία δεν έχει κανένα νόημα, παρά μόνο η δημιουργία τετελεσμένων για την «δικαιοδοσία» της να εκδίδει ενημερωτικές αγγελίες προς τους ναυτιλλομένους.

Δείτε ακόμα...