Η Τουρκία συνεχίζει να δείχνει τα δόντια της και στον Έβρο

Έβρος Επεισόδια
Φώτο αρχείου / Πηγή : Eurokinissi

Τα περιστατικά μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας των τελευταίων ετών, δείχνουν ότι η Τουρκία συντηρεί την ένταση με κάθε ευκαιρία που της δίνεται. Έχουμε και λέμε: παραλίγο ατυχήματα – επακουμβήσεις μεταξύ σκαφών στο Αιγαίο (Γαύδος), σύλληψη και κράτηση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο, εντεινόμενες υπερπτήσεις ακόμα και σε χαμηλό ύψος πάνω ελληνικά νησιά, επεισόδια με τους πρόσφυγες στις Καστανιές. Δεν είναι τυχαίες ακόμα και οι  υπερπτήσεις τελευταία πάνω από τον Έβρο, όπως και οι δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων που επαναφέρουν το ζήτημα για αποστρατιωτικοποιήμενα νησιά στο Αιγαίο. 

Όλα τα παραπάνω  συμπληρώνονται με τις πρόσφατες διακοινώσεις μεταξύ των ΥΠΕΞ  γύρω από το Μελισσοκομείο στον Έβρο, που συμπίπτουν με την έναρξη εργασιών για την επέκταση του φράκτη κατά μήκος του ποταμού. 

Τα σχετικά δημοσιεύματα, που διαψεύσθηκαν από την ελληνική πλευρά, έδωσαν αφορμή στα άλλα αστικά κόμματα να ξιφουλκήσουν απέναντι στη κυβέρνηση. Όλοι αυτοί όμως σήκωσαν κουρνιαχτό, ενώ συμφωνούν σε στρατηγικό επίπεδο με την κυβέρνηση από τα μνημόνια σε βάρος του λαού μέχρι και τους διάφορους στρατηγικούς διαλόγους και τις συμμαχίες με ΝΑΤΟ – ΕΕ! Το ΚΚΕ έχει κατακρίνει τόσο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όσο και την σημερινή της ΝΔ, ότι καλλιεργούν στον ελληνικό λαό κλίμα εφησυχασμού, όπως έχει κατακρίνει και τους διάφορους λεονταρισμούς, όποτε συνέβησαν.

Η Τουρκία διατυμπανίζει στην πράξη και με την στρατιωτική της δράση, ότι η Λοζάνη είναι πλέον ανεπίκαιρη και χρειάζεται αναθεώρηση. Το κατά την Τουρκία “ανεπίκαιρο” της συνθήκης εκφράζεται με την δράση της σε Ιράκ, Συρία Λιβύη, Αιγαίο, τώρα και Έβρο.  Πρόσφατα και παλαιότερα η Τουρκία ενισχύεται έμμεσα – άμεσα από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ  αφού συγχρόνως δείχνει τα δόντια της λοξοκοιτάζοντας προς τη Ρωσία.  Μοιραία μέσα στα παζάρια που διεξάγονται για να κρατηθεί στη δυτική σφαίρα επιρροής, μπαίνουν και οι Τουρκικές διεκδικήσεις σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.

Σήμερα χρειάζεται καλό μέτρημα και υπεύθυνη στάση, στα θέματα αυτά. Απαιτείται αποφασιστική αντιμετώπιση πρώτα απ’ όλα εθνικιστικών, πολεμοκάπηλων κραυγών! Επίσης χρειάζεται αντιμετώπιση και η κοσμοπολίτικη λογοκοπία, οπορτουνιστικών απλουστεύσεων που χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις σκοπιμότητας κατά του ΚΚΕ, χαρακτηρίζονται από αξεπέραστες αντιφάσεις, υποτιμούν τη σημασία της υπεράσπισης του απαραβίαστου των συνόρων, των κυριαρχικών δικαιωμάτων, σνομπάρουν την εφαρμογή των διεθνών συνθηκών που προβλέπουν τα σημερινά σύνορα που προέκυψαν μετά από αιματηρούς πολέμους.

Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ δεν παρέχουν καμιά διασφάλιση των Ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, αντίθετα τα υπονομεύουν!  Απαιτούμε:

  • Καμιά αλλαγή συνόρων
  • Καμιά εμπλοκή της χώρας σε ιμπεριαλιστικά σχέδια και πολέμους 
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και κάθε άλλη αμερικανονατοϊκή βάση στη χώρα 
  • Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ – ΕΕ

Γιάννης Ντουνιαδάκης
Υποναύαρχος ΠΝ ε.α.

Δείτε ακόμα...