Ηγουμενίτσα – Καβάλα: Λιμάνια και παραλιακά μέτωπα περιουσία του λαού

Λιμάνι και παραλιακό μέτωπο Ηγουμενίτσας
Φώτο Αρχείου / Λιμάνι και παραλιακό μέτωπο Ηγουμενίτσας / Πηγή: ΟΛΗΓ Α.Ε.

Παρεμβάσεις για λιμάνια και παραλιακά μέτωπα περιουσία του λαού αναλαμβάνουν οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Στην Ηγουμενίτσα και στην Καβάλα, οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ εκφράζουν την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση των αντίστοιχων λιμανιών

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ηγουμενίτσας εκφράζει την αντίθεσή της στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της πόλης και ζητάει να συζητηθεί το θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καταθέτοντας σχετικό ψήφισμα. 

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας εκφράζει την αντίθεσή του με την ιδιωτικοποίηση και την παράδοση του λιμανιού και τμημάτων της “χερσαίας ζώνης” σε επιχειρηματικούς ομίλους, που είναι στους σχεδιασμούς της ΕΕ, του κεφαλαίου και υλοποιείται από το ΤΑΙΠΕΔ. Η παράδοση του λιμανιού και τμημάτων του παραλιακού μετώπου για την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων θα βάλει εμπόδια στην απρόσκοπτη πρόσβαση του λαού και της νεολαίας στη θάλασσα», αναφέρεται στο ψήφισμα που κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας η «Λαϊκή Συσπείρωση» (διαβάστε εδώ περισσότερα). 

Εμπορικός Λιμένας Καβάλας "Φίλιππος ΄Β"
Φώτο Αρχείου / Εμπορικός Λιμένας Καβάλας “Φίλιππος ΄Β” / Πηγή: ΟΛΚ Α.Ε.

Την αντίθεση της με την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού «Φίλιππος Β» εκφράζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Καβάλας, μετά τον σχετικό διαγωνισμό που ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ. Τα φιλέτα του Εμπορικού Λιμένα «Φίλιππος Β’» στη Νέα Καρβάλη Καβάλας θα δοθούν στους ιδιώτες με τη μέθοδο της υπο-παραχώρησης.

Ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Χρ. Ποτόλιας ζητάει να συζητηθεί εκτάκτως το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για «αντισταθμιστικά οφέλη», υπογραμμίζει ότι «ο δήμος μάλλον ζημιωμένος θα βγει από την υπο-παραχώρηση, αφού στο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, βάσει του οποίου γίνεται η παράδοση του ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β’ σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, οι υπο-παραχωρησιούχοι απαλλάσσονται από δημοτικά και άλλα τοπικά τέλη» (διαβάστε εδώ περισσότερα).

Δείτε ακόμα...