Ικαρία: Για την επιτυχία του συλλαλητηρίου της 11ης Ιούνη

Πλούσια δράση ξετυλίγουν τα σωματεία στην Ικαρία προετοιμάζοντας το συλλαλητήριο στις 11 Ιούνη που έχει ανακοινώσει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ). Καλούν στην πλατεία Ευδήλου την Πέμπτη στις 8μμ.

Απαιτούν κατάργηση των αντιδραστικών διατάξεων των ΠΝΠ, άμεσα μέτρα για την στελέχωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, κατάργηση των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων. Όλα αυτά καταλήγουν, τελικά, στο σύνθημα που έχει τεθεί “Πληρώσαμε πολλά-Δεν θα πληρώσουμε ξανά!“.

Εργατικό Κέντρο Σάμου

Όπως σημειώνει το Εργατικό Κέντρο Σάμου η κυβέρνηση δίνει πακτωλό χρημάτων στην μεγαλοεργοδοσία και τζάμπα εργαζόμενους. Ταυτόχρονα επιτίθενται στους εργαζόμενους και τον λαό καλώντας να ζήσει με ψίχουλα και μέσα στην αβεβαιότητα.

Συνδικάτο Οικοδόμων

Το Συνδικάτο Οικοδόμων τονίζει ότι η πείρα που έχει συγκεντρωθεί πρέπει να γίνει δράση. Η κανονικότητα που μας τάζουν γίνεται μοχλός για νέα αντεργατικά μέτρα.

Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων αναδεικνύει στο κάλεσμά του τον ρόλο των εργαζόμενων στην κοινωνία. Αυτοί θέτουν σε κίνηση την παραγωγή και χωρίς αυτούς και την δουλειά τους ξενοδοχεία, καφετέριες, εστιατόρια μένουν άδεια κουφάρια. Ενώ καταλήγουν καλώντας στις συνελεύσεις του Σωματείου.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καλούν στην απεργιακή συγκέντρωση στις 9 Ιούνη στις 12 στην πλατεία Εύδηλου, καθώς και στο συλλαλητήριο στις 11 του μηνός στις 8μμ. Στο κάλεσμά τους υπογραμμίζουν ότι εκεί βρίσκεται η δύναμή τους έχοντας απαριθμήσει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία στα οποία έρχεται να προστεθεί το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο και η προσπάθεια για παγίωση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Σωματείο Εργαζομένων των Δήμων Ικαρίας και Φούρνων

Το Σωματείο Εργαζομένων των Δήμων Ικαρίας και Φούρνων που καλούν να πάρουν οι εργαζόμενοι την κατάσταση στα χέρια τους καθώς έχει συγκεντρωθεί πείρα από την προηγούμενη οικονομική κρίση. Παράλληλα αναδεικνύει και τις ευθύνες των δημάρχων – εργοδοτών που κάνουν πλάτες σε όλη την επίθεση που δέχονται.

Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων

Ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων καλούν να μη ματώσουν ξανά μπροστά στην νέα οικονομική κρίση αλλά να ανοίξουν καινούρια σελίδα αγώνα. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα ιδιαίτερα ζητήματα των αυτοαπασχολούμενων, όπως και οι ευθύνες της πλειοψηφίας των ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ και αναδεικνύεται η σημασία να παλέψουν μαζί με τον υπόλοιπο λαό.

Μπορείτε να δείτε την ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Σάμου εδώ.

Μπορείτε να δείτε την ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων εδώ.

Μπορείτε να δείτε την ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων εδώ.

Μπορείτε να δείτε την ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εδώ.

Μπορείτε να δείτε την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων των Δήμων Ικαρίας και Φούρνων εδώ.

Μπορείτε να δείτε την ανακοίνωση του Συλλόγου Αυτοαπασχολούμενων εδώ.

Δείτε ακόμα...