Ινδικός Ωκεανός: Ανατροπή κινεζικού αλιευτικού σκάφους – 39 αγνοούμενοι

Κινεζικό αλιευτικό σκάφος αναποδογύρισε στον Ινδικό Ωκεανό και τα 39 μέλη του πληρώματός του αγνοούνται, μετέδωσε σήμερα μέσο ενημέρωσης του ασιατικού κράτους.

«Μέχρι τώρα, δεν έχει βρεθεί κανένας από τους αγνοούμενους», τόνισε το κινεζικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, προσθέτοντας πως ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ διέταξε να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να βρεθούν και να διασωθούν.

Το πλήρωμα του σκάφους Lupeng Yuanyu 028 αποτελείται από 17 υπηκόους Κίνας, 17 υπηκόους Ινδονησίας και 5 υπηκόους Φιλιππίνων, διευκρίνισε το CCTV.

Το σκάφος, που ανήκει στην κινεζική εταιρεία Penglai Jinglu Fishery Co, αναποδογύρισε στις 03:00 της Τρίτης [τοπική ώρα· στις 22:00 της Δευτέρας ώρα Ελλάδας], σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σκάφη από την Αυστραλία και άλλες χώρες μετέβαιναν στο σημείο του ναυαγίου· η Κίνα ανέπτυξε δυο πλοία για να συμμετάσχουν στην επιχείρηση έρευνας, συνέχισε το δίκτυο.

Η κινεζική κυβέρνηση επικοινώνησε κατεπειγόντως με τις πρεσβείες και με τα προξενεία της στην Αυστραλία, στη Σρι Λάνκα, στις Μαλδίβες, στην Ινδονησία, στις Φιλιππίνες και άλλες χώρες για να ενημερώσει σχετικά με το συμβάν και να ζητήσει συνδρομή ώστε να διεξαχθεί συντονισμένη επιχείρηση, κατά το CCTV.

Η Κίνα διαθέτει τον μεγαλύτερο στόλο σκαφών ανοικτής θαλάσσης ικανών να αλιεύουν σε μεγάλα βάθη στον κόσμο, με τον αριθμό τους να εκτιμάται το 2022 πως έφθανε τα 564.000, σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...