ΗΠΑ: Άλλες 840.000 αιτήσεις ανεργίας την τελευταία εβδομάδα

Ανεργία στις ΗΠΑ
Φώτο Αρχείου / Ανεργία στις ΗΠΑ / Πηγή: UNSPLASH / Φωτογράφος: Benjamin Disinger

Ρεκόρ σπάνε τα ποσοστά ανεργίας στην Αμερική, καθώς ολοένα και αυξάνονται οι αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, την περασμένη βδομάδα ακόμα 840.000 εργαζόμενοι αιτήθηκαν για το επίδομα, αριθμός μειωμένος κατά 9.000 σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι αριθμοί αυτοί είναι είναι υψηλότεροι ακόμα και από τη Μεγάλη Ύφεση το 2007-2008, που εβδομαδιαία σημειώνονταν 665.000 αιτήσεις.

Η μεγαλύτερη αύξηση των αιτήσεων καταγράφηκε στο Μέριλαντ (+3,619) και το Ιλινόις (+3,414), ενώ ακολουθεί το Νιου Τζέρσεϊ (+2,504), το Μίσιγκαν (+2,358) και η Μασαχουσέτη (+1,886).

Για αρκετά ανησυχητικές ενδείξεις κάνουν λόγο οικονομικοί αναλυτές, που θεωρούν ότι οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές της οικονομίας είναι δυσμενείς.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των ατόμων που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας υποχώρησε από τα 12 στα 11 εκατομμύρια. Κάτι τέτοιο υποδηλώνει ότι πολλοί άνεργοι ανακαλούνται στις παλιές τους δουλειές, είτε ότι ορισμένοι έχουν ήδη χρησιμοποιήσει τον δικαιούμενο χρόνο για τις παροχές και μεταβαίνουν σε άλλα προγράμματα έκτακτων παροχών, που διαρκούν για τρεις μήνες.

Ο λαός της Αμερικής πληρώνει καθημερινά, όλο και περισσότερο, το τίμημα του αδύναμου δημόσιου συστήματος υγείας και την αδυναμία του καπιταλιστικού συστήματος να αντιμετωπίσει μία πανδημία.

Με πληροφορίες από: protothema

Δείτε ακόμα...