ΗΠΑ: Αναβαθμίζουν συνεχώς τη στρατιωτική τους παρουσία στη Μεσόγειο

Πυρινοκίνητο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, USS Gerald R. Ford (CVN 78)
Φώτο Αρχείου / Πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, USS Gerald R. Ford (CVN 78) Πηγή: U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 2nd Class Ridge Leoni/Released

Οι ΗΠΑ αναβαθμίζουν συνεχώς τη στρατιωτική τους παρουσία στη Μεσόγειο, όπως δείχνει και η άφιξη στην περιοχή του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «USS Gerald Ford», που θα πάρει μέρος σε στρατιωτικές ασκήσεις με Καναδά, Δανία, Γερμανία, Ισπανία, Ολλανδία, Φινλανδία, Γαλλία και Σουηδία.

Ενώ, χθες, αγκυροβόλησε για ανεφοδιασμό, πλοίο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού έξω απ’ τον Φαληρικό Όρμο.

Συνολικά, στα αεροναυτικά γυμνάσια στη Μεσόγειο θα μετάσχουν περίπου 9.000 άτομα από 9 χώρες, καθώς και τουλάχιστον 20 πλοία και 60 αεροσκάφη.

Το αεροπλανοφόρο διαθέτει μια σειρά νέα, υπερσύγχρονα συστήματα, ανήκει στην κατηγορία που χαρακτηρίζεται από την παρουσία πυρηνικού αντιδραστήρα υψηλής τεχνολογίας A1B, ενώ ο σχεδιασμός του βασίζεται σε τεχνολογία stealth, που το καθιστά όσο το δυνατόν λιγότερο «ορατό».

Οπως δήλωσε ο ναύαρχος Γκρέγκορι Χάφμαν, η χρήση του «USS Gerald Ford» στις ασκήσεις στη Μεσόγειο είναι η τέλεια ευκαιρία για να δείξουν οι ΗΠΑ στον κόσμο την πρόοδο της ναυτικής αεροπορίας τους.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...