ΗΠΑ: Επιχείρηση εκκένωσης του καταυλισμού στην πόλη Ντελ Ρίο στα σύνορα με το Μεξικό

Ταμπέλα που καλοσορίζει του επισκέπτες στην πόλη Ντελ Ρίο της Πολιτείας του Τέξας στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικό
Φώτο Αρχείου / Ταμπέλα που καλοσορίζει του επισκέπτες στην πόλη Ντελ Ρίο της Πολιτείας του Τέξας στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικό / Πηγή: Billy Hathorn

Επιχείρηση εκκένωσης από τις αμερικανικές αρχές, του καταυλισμού που έχει στηθεί εδώ και μερικές ημέρες κάτω από μια γέφυρα στην πόλη Ντελ Ρίο, που βρίσκεται στα σύνορα με το Μεξικό. Στην πλειονότητά τους οι μετανάστες είναι Αϊτινοί, και είχαν συγκεντρωθεί κάτω από την γέφυρα, αφού διέσχισαν τον ποταμό Ρίο Γκράντε και πέρασαν από το Μεξικό στις ΗΠΑ.

Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε το Σάββατο ότι επιταχύνει τις απελάσεις στην Αϊτή, στέλνοντας περισσότερους πράκτορες της CBP στην περιοχή, ενώ θα λάβει και άλλα μέτρα για να διαλυθεί ο καταυλισμός κάτω γέφυρα που συνδέει το Ντελ Ρίο με τη Σιουδάδ Ακούνια του Μεξικού.

Δεκάδες άνδρες της τοπικής αστυνομίας, αλλά και των ομοσπονδιακών αρχών, ορισμένοι εκ των οποίων ήταν έφιπποι, έχουν αναπτυχθεί από την αμερικανική πλευρά των συνόρων, προκειμένου να σταματήσει την ροή προσφύγων. Την ίδια ώρα δυνάμεις της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων (CBP), προχωρούσαν σε συλλήψεις μεταναστών.

Λεωφορεία με τους συλληφθέντες μετανάστες κατευθύνονται προς το τοπικό αεροδρόμιο όπου επιβιβάζονται σε αεροπλάνα. Πηγή από το αεροδρόμιο, ανέφερε ότι το αεροπλάνο κατευθυνόταν στο Ελ Πάσο του Τέξας.

Η Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφαλείας (DHS), ανακοίνωσε το Σάββατο ότι θα επισπεύσει τις πτήσεις επιστροφής των μεταναστών στην Αϊτή και άλλους προορισμούς εντός των επόμενων 72 ωρών.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters»)

Δείτε ακόμα...