Ένας Αφροαμερικανός τραυματίστηκε θανάσιμα από πυρά της αστυνομίας χθες Τετάρτη στη Βόρεια Καρολίνα, μία ημέρα μετά την καταδίκη του πρώην αστυνομικού Ντέρεκ Σόβιν για τον φόνο του Τζορτζ Φλόιντ.
Ο Άντριου Μπράουν πυροβολήθηκε από αστυνομικό που εκτελούσε ένταλμα ερεύνης στην Ελίζαμπεθ Σίτι, ανέφερε ο σερίφης της κομητείας Πάσκοτανκ, ο Τόμι Γούτεν, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ που επικαλέστηκαν αυτόπτες μάρτυρες, ο Άντριου Μπράουν χτυπήθηκε καθώς απομακρυνόταν από τους αστυνομικούς με αυτοκίνητο.
Ο πατέρας δέκα παιδιών, ηλικίας 40 ετών, δεν ήταν οπλισμένος, τόνισε η οικογένειά του, σύμφωνα με τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό WAVY.
Ο σερίφης Τόμι Γούτεν υποσχέθηκε χθες ότι θα υπάρξει «διαφάνεια» όσον αφορά τις περιστάσεις που οδήγησαν στον θάνατο του Άντριου Μπράουν. Η κάμερα που φόραγε ο αστυνομικός ο οποίος άνοιξε πυρ λειτουργούσε, πρόσθεσε ο σερίφης, διευκρινίζοντας ότι δεν έχει δει ακόμη το οπτικό υλικό.
Την έρευνα για την υπόθεση ανέλαβε να διενεργήσει το Γραφείο Έρευνας της πολιτείας της Βόρειας Καρολίνας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



