Ιράν: Συνεχίζεται το θρίλερ με τους ναυτεργάτες από τα δύο ελληνικά τάνκερ

Στιγμιότυπο από την κατάληψη του ελληνικού τάνκερ από τις ειδικές δυνάμεις του Ιράν - Μάης 2022
Στιγμιότυπο από την κατάληψη του ελληνικού τάνκερ από τις ειδικές δυνάμεις του Ιράν – Μάης 2022 / Πηγή: @AZmilitary1

Συνεχίζεται το θρίλερ με τους ναυτεργάτες από τα δύο ελληνικά τάνκερ που ενέπλεξε η Κυβέρνηση στα γεωπολιτικά παιχνίδια μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ. Τα πλοία μαζί με φορτίο και πληρώματα έχουν κατασχέσει οι ιρανικές Αρχές. Προς το παρόν το Υπουργείο Ναυτιλίας αναμεταδίδει τις πληροφορίες που βλέπουμε κι εμείς στο MARINE TRAFFIC. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα το Prudent Warrior βρίσκεται αγκυροβολημένο στο ιρανικό λιμάνι Bandar Abbas, ενώ το Delta Poseidon παραμένει προς το παρόν στην ίδια θέση στον Περσικό κόλπο.

Αφού το Υπουργείο Ναυτιλίας συντόνισε, με «οδηγίες από ΗΠΑ, την κατάσχεση και μετάγγιση του ιρανικού πετρελαίου από το ρωσικό τάνκερ που ήταν φορτωμένο, σε δύο άλλα Αμερικανικά στη Κάρυστο, τώρα δίνει «οδηγίες». Συγκεκριμένα, «έντονη σύσταση» προς τις ελληνικές πλοιοκτήτριες εταιρείες, να αποφεύγουν τα πλοία τους τα ύδατα αρμοδιότητας Ιράν, κατά τον διάπλου τους στον Περσικό κόλπο, στα στενά του Ορμούζ, και τον κόλπο του Ομάν έκανε το υπουργείο Ναυτιλίας.

Στο Delta Poseidon επιβαίνουν 25 άτομα πλήρωμα μεταξύ των οποίων δύο Έλληνες, και στο Prudent Warrior 23 άτομα πλήρωμα, μεταξύ των οποίων 8 Έλληνες και ένας Κύπριος. Τα δύο ελληνικά τάνκερ τελούν υπό κατάληψη από τους Φρουρούς της Επανάστασης, ενώ το πλήρωμα παραμένει στα δύο πλοία και τα μέλη είναι καλά στην υγεία τους. Θυμίζουμε ότι η αρμόδια εισαγγελία του Ιράν δίνει συχνά εντολές κατάσχεσης φορτίου με το πρόσχημα ή την πληροφορία ότι γίνεται λαθρεμπόριο ιρανικού πετρελαίου.

Βίντεο ντοκουμέντο από το ρεσάλτο

Κρατικά μέσα του Ιράν έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο από τη στιγμή της κατάσχεσης των δύο ελληνικών δεξαμενόπλοιων. Όπως φαίνεται στο βίντεο, οι Iρανοί στρατιώτες κατέλαβαν το πλοίο αφού κατέβηκαν από ελικόπτερο. Δείτε το βίντεο:

ΚΚΕ: Η κυβερνητική πολιτική «σημαιοφόρου» των αμερικανοΝΑΤΟικών εκθέτει τη χώρα και το λαό σε κινδύνους

Σε ανακοίνωσή του για την κατάληψη ελληνικών τάνκερ από τις ιρανικές ένοπλες δυνάμεις το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε:

«Η επιδρομή και κατάληψη δυο ελληνικών τάνκερ από τις ιρανικές ένοπλες δυνάμεις αποτελεί εξαιρετικά σοβαρή κι επικίνδυνη εξέλιξη, ιδιαίτερα από τη στιγμή που -από ό,τι φαίνεται- έρχεται ως “αντίποινα” στην κατάσχεση ιρανικού φορτίου πετρελαίου από τις ελληνικές αρχές, κατόπιν οδηγιών των ΗΠΑ, πριν λίγες μέρες. Η πολιτική του “σημαιοφόρου” των αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση σε όλα τα μέτωπα, μεταξύ των οποίων και οι κυρώσεις προς το Ιράν, εκθέτει τη χώρα και τον ελληνικό λαό σε μεγάλους κινδύνους, όπως αποδεικνύει και το γεγονός της κατάληψης των ελληνικών πλοίων. Αυτό που οφείλει εδώ και τώρα να κάνει η κυβέρνηση είναι να μεριμνήσει για την απελευθέρωση κι ασφαλή επιστροφή των πληρωμάτων των δύο πλοίων».

Δείτε ακόμα...