Ιταλία: Αντιπολεμικές κινητοποιήσεις εργατών και μαθητών, ενάντια στη συμμετοχή της χώρας στα ΝΑΤΟϊκά σχέδια

Αντιπολεμικές κινητοποιήσεις και απεργία πραγματοποίησαν οι λιμενεργάτες στην Ιταλία με βασικό αίτημα, να σταματήσει η μεταφορά όπλων προς πολεμικές ζώνες, από τα λιμάνια της Ιταλίας.

Την απεργία είχε προκηρύξει η USB, ενώ κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης σε Ρώμη, Μπολόνια και Μιλάνο με την συμμετοχή σωματείων, εργαζομένων και νεολαίας.

Στη Γένοβα το σωματείο CALP από το λιμάνι, που συμμετέχει στην USB οργάνωσε συγκέντρωση μέσα στο λιμάνι, με την συμμετοχή διαδηλωτών από διάφορες πόλεις. Οι διαδηλωτές διέσχισαν το λιμάνι φωνάζοντας συνθήματα όπως «Πόλεμο στον πόλεμο» και ενάντια στη συμμετοχή της Ιταλίας με την αποστολή οπλισμού.

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τις ευθύνες του ΝΑΤΟ στον πόλεμο της Ουκρανίας και διακήρυξαν την αντίθεσή τους στην επιλογή του Ιταλικού κράτους να στηρίζει τα σχέδια του ιμπεριαλιστικού οργανισμού.

Όπως καταγγέλλουν οι εργάτες, ο Ιταλικός νόμος 185 του 1990 απαγορεύει τη μεταφορά οπλισμού σε εμπόλεμα μέρη, ωστόσο αυτός παρακάμπτεται. Επίσης, οι λιμενεργάτες διεκδικούν να σταματήσει η μεταφορά όπλων και πυρομαχικών καθώς θέτει σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...