Ιταλία: Δεύτερη μέρα ύφεσης στους αριθμούς κρουσμάτων και θανάτων

Ιταλία

Με μείωση για δεύτερη μέρα στα επιβεβαιωμένα κρούσματα, έκλεισε η Δευτέρα για την Ιταλία. Όπως ανακοινώθηκε, καταγράφηκαν 4.789 νέα κρούσματα. Σημειώνεται πως την Κυριακή καταγράφηκαν 5.560 ενώ το Σάββατο 6.557. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται στα 63.927.

Μετά το ιστορικό υψηλό των 793 θανάτων το Σάββατο, οι δύο επόμενες μέρες έφεραν μια σχετική ύφεση. Την Κυριακή έχασαν τη ζωή τους 651 άνθρωποι, ενώ χθες Δευτέρα, 601.

“Σήμερα είναι ίσως η πρώτη θετική μέρα που έχουμε σε αυτόν το δύσκολο, πολύ σκληρό μήνα”, δήλωσε ο Giulio Gallera, υπεύθυνος υγείας στη Λομβαρδία. “Δεν είναι ακόμη η στιγμή να τραγουδήσουμε τη νίκη, αλλά αρχίζουμε να βλέπουμε το φως στην άκρη του τούνελ”, όπως πρόσθεσε.

Με διάταγμά της, η κυβέρνηση επέκτεινε περαιτέρω τα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού. Με αυτό, κλείνουν όλες οι βιομηχανίες που δεν παράγουν βασικά είδη. Επίσης, απαγορεύεται η έξοδος των πολιτών από τον δήμο ή κοινότητά τους. Με εξαίρεση περιπτώσεις επείγουσας ανάγκης ή λόγων υγείας.

Να σημειωθεί πως η συνδικαλιστική οργάνωση USB οργανώνει απεργία αύριο 25 Μαρτίου. Κεντρικό σύνθημα αυτής είναι το “Πόσοι περισσότεροι νεκροί για να καταλάβει η κυβέρνηση ότι όλα πρέπει να κλείσουν;“. Η οργάνωση καταγγέλλει την κυβέρνηση γιατί δεν αναστέλλει τη λειτουργία πολλών μη απαραίτητων επιχειρήσεων, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των εργαζόμενων.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...