Ιταλία: Προς την απαγόρευση φασιστικής οργάνωσης κινούνται οι αρχές

Οι ιταλικές δικαστικές αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση του ιστότοπου της φασιστικής οργάνωσης «Φόρτσα Νουόβα» (Νέα Δύναμη), μετά την εισβολή μελών και ιθυνόντων του κόμματος στα γραφεία του συνδικάτου CGIL, το περασμένο Σάββατο.

Το σάιτ βρίσκεται ουσιαστικά εκτός λειτουργίας από χθες το βράδυ. Στο μεταξύ, μετά τις 12 συλλήψεις του Σαββάτου, κλήση σε απολογία εστάλη σε άλλα τέσσερα μέλη του κόμματος, με την κατηγορία της υποκίνησης βίας μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, εξετάζονται δύο τρόποι που μπορούν να οδηγήσουν στην διάλυση του νεοφασιστικού αυτού κόμματος: Ή μέσω κυβερνητικού διατάγματος, με υπογραφή του πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι, ή με δικαστική απόφαση, βάσει του Συντάγματος της χώρας, το οποίο απαγορεύει κάθε αναφορά σε φασιστικές ιδέες και προπαγάνδα.

Η εφημερίδα La Repubblica προσθέτει ότι ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός έχει ζητήσει την συμβουλή έγκριτων νομικών πριν αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις του.

Ο κύριος στόχος τώρα είναι «να τεθούν εκτός νόμου όλες οι νεοφασιστικές και φασιστοειδείς οργανώσεις, όπως προβλέπει το Σύναγμα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γραμματέας της Cgil, Μαουρίτσιο Λαντίνι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...