Ιταλία: Στους 11 οι νεκροί από τις πλημμύρες – Βρέθηκε νεκρός ένας αγνοούμενος

Πλημμύρες στην Ιταλία
Πηγή: Twitter

Αυξήθηκε κι άλλο ο τραγικός απολογισμός των νεκρών από τις σφοδρές πλημμύρες που έπληξαν την περιφέρεια Μάρκε της κεντρικής Ιταλίας, καθώς το μεσημέρι του Σαββάτου Ιταλοί πυροσβέστες εντόπισαν νεκρό έναν από τους τρεις αγνοούμενους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για έναν άνδρα.

Μετά τον εντοπισμό του άνδρα ο νέος απολογισμός του πρωτοφανούς αυτού κύματος κακοκαιρίας είναι 11 νεκροί και δύο αγνοουμένοι.

Οι διασώστες ελπίζουν ακόμη πάντως να βρουν ζωντανό ένα αγοράκι οκτώ ετών, το οποίο παρασύρθηκε από την βία των υδάτων ενώ βρισκόταν με την μητέρα του.

Η περιφέρεια που επλήγη περισσότερο είναι η επαρχία της Αγκώνας, λιμάνι στις όχθες της Αδριατικής, αλλά η κακοκαιρία έπληξε επίσης τη γειτονική περιφέρεια της Ούμπρια.

Στην επαρχία της Αγκώνας, πολλές περιοχές παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση και χωρίς τηλεφωνικές γραμμές ενώ τα σχολεία θα παραμείνουν σήμερα κλειστά στις τοποθεσίες που έχουν πληγεί περισσότερο.

Σύμφωνα με την Corriere della Sera, περίπου 400 χιλιοστά βροχής έπεσαν χθες, Πέμπτη, το βράδυ μέσα σε δύο ώρες, μια ποσότητα που σε φυσιολογικές συνθήκες πέφτει σ’ αυτή τη ζώνη σε διάστημα έξι μηνών.

Πτώσεις δένδρων και κατολισθήσεις έχουν αποκλείσει πολλές τοπικές οδούς και δυσχεραίνουν το έργο των διασωστών.

Πηγή: CNN

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...