Κ. Μητσοτάκης: Όλα καλώς για την κυβέρνηση και διαστρέβλωση της πραγματικότητας

Τηλεδιάσκεψη του Κ. Μητσοτάκη με νοσηλεύτριες
Τηλεδιάσκεψη του Κ. Μητσοτάκη με νοσηλεύτριες / Πηγή: Eurokinissi

Επικοινωνία μέσω τηλεδιάσκεψης είχε το απόγευμα της Παρασκευής ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, με τις 17 νοσηλεύτριες κι έναν νοσηλευτή από την Κρήτη, την Αργολίδα και την Κομοτηνή που διατέθηκαν ως ενίσχυση στο Ιπποκράτειο και το ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Ο Πρωθυπουργός παρουσιάζοντας μια διαφορετική πραγματικότητα παρουσίασε το πλούσιο (!) έργο της κυβέρνησης για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, ενώ παραλίγο να μιλήσει και για “κοινωνικοποίηση” των ιδιωτικών κλινικών.

Η αλήθεια όμως είναι σκληρός κριτής για τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση και οι υγειονομικοί ξέρουν από πρώτο χέρι τι συμβαίνει στα νοσοκομεία.

«Όταν απειλείται η υγεία, που είναι το υπέρτατο δημόσιο αγαθό, για εμένα δεν υπάρχει κρατική και ιδιωτική δράση. Όλες οι δράσεις γίνονται δημόσιες καθώς η αποστολή τους για ένα διάστημα είναι εθνική» τόνισε χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεχνώντας (;) να αναφέρει ότι στην πραγματικότητα νοίκιασε και δεν επίταξε τις ιδιωτικές κλινικές, προστατεύοντας τα κέρδη των κλινικαρχών που έχουν θησαυρίσει απ’ την αρχή της πανδημίας.

Μάλιστα, η εν λόγω “επίταξη” έγινε κυριολεκτικά στο “και δέκα” και σαφώς αυτό δημιουργεί σοβαρά προβλήματα τα οποία αναφέρουν με σχετική τους ανακοίνωση οι εργαζόμενοι στις ιδιωτικές κλινικές.

Τέλος, ο Πρωθυπουργός, φανερώνοντας την γύμνια του “Τώρα” ζήτησε λίγη υπομονή ακόμη για το…εμβόλιο που φαίνεται να έρχεται από Γενάρη.

Καμία εμπιστοσύνη δεν μπορεί να έχει κανείς σ’ ένα κράτος που έχει τζογάρει απ’ την πρώτη στιγμή την υγεία μας για την εξασφάλιση των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου.

Δείτε ακόμα...