Κ. Πελετίδης: Η ΚΕΔΕ να πάρει θέση κατά των συγχωνεύσεων στα σχολεία, ειδικά σε συνθήκες πανδημίας

Κώστας Πελετίδης, Δήμαρχος Πατρέων 2021

«Να πάρει θέση για το ζήτημα, με διεκδίκηση κάλυψης του συνόλου των αναγκών από το κράτος και όχι χρησιμοποιώντας τις ελλείψεις που υπάρχουν στα σχολεία, ώστε να γίνονται βήματα στην κατεύθυνση περάσματος και αυτών των αρμοδιοτήτων στην Τοπική Διοίκηση», ζήτησε από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, κατά την τοποθέτησή του στο ΔΣ για τις συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης.

«Ένα ζωτικό θέμα, που αυτό το διάστημα απασχολεί τους δήμους όλης της χώρας, είναι αυτό των συγχωνεύσεων σχολικών τμημάτων. Το ζήτημα αυτό είναι πολύ σοβαρό και έχει αντιλαϊκό – αντιεκπαιδευτικό χαρακτήρα σε οποιεσδήποτε συνθήκες, όμως ειδικά σε συνθήκες πανδημίας συνιστά ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση από την πλευρά της κυβέρνησης», σημείωσε και συμπλήρωσε ότι «υλοποιείται σε μία περίοδο που απαιτούνται ακόμα περισσότερες προσλήψεις εκπαιδευτικών και αραίωση τμημάτων, λόγω αφ’ ενός των μαθησιακών κενών που έχουν προκύψει από την τηλεκπαίδευση, αλλά και των αναγκαίων μέτρων προστασίας της υγείας των παιδιών και των οικογενειών τους». Έτσι, φαίνεται «η υποκριτική ανησυχία της κυβέρνησης για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που τα ανάγει αποκλειστικά σε ατομική ευθύνη μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών, τη στιγμή που με τις συγχωνεύσεις στοιβάζει ακόμα περισσότερους μαθητές σε μία τάξη».

Μάλιστα, όπως συμπλήρωσε, από το καθεστώς των συγχωνεύσεων, δεν εξαιρούνται ούτε οι περιοχές που πρόσφατα έχουν πληγεί ποικιλοτρόπως, όπως είναι οι πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας, της Εύβοιας κλπ.

Γι’ αυτό ο Κώστας Πελετίδης υπογράμμισε πως «η ΚΕΔΕ πρέπει να πάρει θέση για το ζήτημα, με διεκδίκηση κάλυψης του συνόλου των αναγκών από το κράτος και όχι χρησιμοποιώντας τις ελλείψεις που υπάρχουν στα σχολεία, ώστε να γίνονται βήματα στην κατεύθυνση περάσματος και αυτών των αρμοδιοτήτων στην Τοπική Διοίκηση. Η ανάθεση του κρίσιμου τομέα της λειτουργίας των σχολείων στους δήμους θα κατακερματίσει ακόμα περισσότερο τον χαρακτήρα της εκπαίδευσης των παιδιών μας, θα οδηγήσει σε περαιτέρω κατηγοριοποίηση και θα υπονομεύσει ακόμα περισσότερο την ποιότητα της Παιδείας που λαμβάνουν, κυρίως τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων».

«Αυτά είναι τα πραγματικά προβλήματα, με τα οποία πρέπει να ασχοληθεί η ΚΕΔΕ, αντί για τη διοργάνωση συνεδρίων νεολαίας, που στην προμετωπίδα των διεκδικήσεών τους έχουν σχεδόν αυτούσια την υλοποίηση των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ελληνικών κυβερνήσεων», κατέληξε.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...