Και οι απόστρατοι στην σημερινή κινητοποίηση των συνταξιούχων στην Αθήνα

Απόστρατοι-Πορεία

Τη σκυτάλη του αγώνα παίρνουν σήμερα οι συνταξιούχοι της Αττικής, που κατεβαίνουν στο παναττικό τους συλλαλητήριο, στις 10 π.μ. στην πλατεία Συντάγματος, αρχίζοντας τον νέο κύκλο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις.

Στη συγκέντρωση έχουν απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής η Κίνηση για την Εθνική Άμυνας (ΚΕΘΑ), η Κίνηση Απόστρατων Αστυμονικών (ΚΑΠΑ) και η Πανελληνία Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΕΑΠΣ).

“Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν για εμάς τους απόστρατους και όλους τους συνταξιούχους δεν αποτελούν καμία ουσιαστική ανακούφιση καθώς καλύπτουν ένα πολύ μικρό μέρος των τεράστιων απωλειών που έχουμε υποστεί εδώ και 13 χρόνια”, σημειώνει η ΚΕΘΑ.

“Με το συλλαλητήριο αυτό, εμείς οι απόστρατοι μαζί με όλους τους συνταξιούχους, δίνουμε αγωνιστικό παρών για τα συσσωρευμένα προβλήματα, που έχουν προκαλέσει οι αντιλαϊκές πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης της Ν.Δ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ”, αναφέρει η ΚΑΠΑ.

“Οι απόστρατοι του Πυροσβεστικού Σώματος τάσσονται στο πλευρό τους και όλοι μαζί διεκδικούμε ουσιαστικές αυξήσεις άμεσα σε όλες τις συντάξεις που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες”, τονίζει η ΠΕΑΠΣ στην ανακοίνωσή της.

Οι συνταξιούχοι απορρίπτουν την κυβερνητική κοροϊδία που παρουσίασε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, θυμίζουν τις αιματηρές περικοπές που έχουν υποστεί εδώ και 13 χρόνια και τονίζουν: «Δεν μπορούμε να θεωρήσουμε “αυξήσεις” τα ποσοστά που αναφέρθηκαν αλλά παραπέρα μείωση του εισοδήματός μας, αφού αυτά δεν καλύπτουν ούτε την ακρίβεια του τελευταίου διαστήματος, ενώ δεν περιλαμβάνουν τις επικουρικές».

«Δεν ανεχόμαστε να μη δίνονται τα αναδρομικά του 11μηνου», «ότι ένα και πλέον εκατομμύριο συνταξιούχοι δεν θα πάρουν αύξηση, γιατί με τον νόμο Κατρούγκαλου, που διατηρεί η κυβέρνηση της ΝΔ, έχουν “προσωπική διαφορά”», «δεν ανεχόμαστε να διατηρούν την εισφορά αλληλεγγύης του ΑΚΑΓΕ, η οποία είναι πολλαπλάσια του ποσού της φορολογικής εισφοράς που αφαιρέθηκε», αναφέρει η ΣΕΑ στο κάλεσμά της.

Διεκδικούν: Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, κατώτατη στα 650 ευρώ. Αμεση έκδοση των συντάξεων, να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρείες που τα διαχειρίζονται. Να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ. Να δοθούν τα αναδρομικά του 11μηνου, που παράνομα παρακρατούνται, αλλά και να αποδοθεί το 0,5% του ΑΕΠ (το ποσό έχει φτάσει στα 3 δισ.!). Να αποδοθεί στις συνδικαλιστικές οργανώσεις η εθελοντική εισφορά των συνταξιούχων (0,20 ευρώ), που παρακρατείται μέχρι τώρα από τον ΕΦΚΑ.

Δείτε ακόμα...