Συνεκπαίδευση στο Στεφανοβίκειο: Κακά μαντάτα από τον επικίνδυνο “Διακεκριμένο Επισκέπτη” Πάιατ

Ελικόπτερο

Οι Αμερικανοί διοργάνωσαν μεγάλες παράτες και φανφάρες στη νέα τους βάση στο Στεφανοβίκειο. Αφορμή η συνεκπαίδευση της  1η Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού με την 3η Αεροπορική Ταξιαρχία των ΗΠΑ, με ιδιαίτερη μάλιστα τηλεοπτική προβολή. 

Η νέα ελληνοαμερικανική συμφωνία που προετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ και ψήφισε η κυβέρνηση της Ν.Δ, έχει δώσει αέρα στα πανιά των ιμπεριαλιστών. Αυτό τόνισε στην ομιλία του άλλωστε και ο Πάιατ. Ανέφερε ότι η συνεκπαίδευση και η επιχειρησιακή συνεργασία με την Ελλάδα προάγει την ετοιμότητα των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη.

Σαν οικοδεσπότης ο Πάιατ προανήγγειλε ότι από τον Οκτώβρη θα μεγαλώσει κι άλλο η παρουσία των αμερικανικών δυνάμεων στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα είπε ότι θα πατήσει πόδι στη χώρα μας η 101η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία των αμερικανικών δυνάμεων. Είναι η μεραρχία που έχει στο ενεργητικό της, δολοφονική δράση ενάντια στους λαούς στο Ιράκ και Αφγανιστάν.  

Η κατάπτυστη συμφωνία που ψήφισαν τα αστικά κόμματα, φαίνεται ότι ανοίγει ακόμα περισσότερο την “βεντάλια” της εμπλοκής των Ενόπλων Δυνάμεων στους  ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ. Καθιστά τη χώρα μας, ακόμη περισσότερο, δολοφονικό ορμητήριο του ιμπεριαλισμού, τόσο στην Ανατολική Μεσόγειο, όσο και στη Μαύρη Θάλασσα. Άλλωστε η θέση της βάσης στο Στεφανοβίκειο, στην καρδιά του Αιγαίου δεν είναι τυχαία.

Γι΄αυτό και ο Πάιατ στην ομιλία του είπε ότι δεν μπορεί να φανταστεί άλλο τόπο που μπορεί να ασκηθούν τόσο διάστημα οι πιλότοι.

Ο λαός μας να οργανώσει την πάλη του για να κλείσουν όλες οι αμερικανονατοϊκές βάσεις στη χώρα μας. Αποδέσμευση από τις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε.

Δείτε ακόμα...