Στεφανοβίκειο: Δεκάδες αμερικανικά ελικόπτερα – Κίνδυνοι για τον λαό

Ελικόπτερα black-hawk Στεφανοβίκειο
Ελικόπτερα black-hawk στο Στεφανοβίκειο

Δεκάδες αμερικανικά ελικόπτερα θα σταθμεύουν στο εξής στην αμερικανική βάση στο Στεφανοβίκειο, που οι υποδομές και ο ρόλος της αναβαθμίζονται μετά την ελληνοαμερικανική «στρατηγική συμφωνία». Τα ελικόπτερα είναι ετοιμοπόλεμα και πέρα από τις συνεκπαιδεύσεις που θα γίνονται με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στο κεντρικό Αιγαίο, σύμφωνα με δημοσιεύματα, έχουν τη δυνατότητα να επιχειρούν μέχρι και πάνω από τα παράκτια ΝΑΤΟικά κράτη της Μαύρης Θάλασσας.

Ο ρόλος τους δηλαδή δεν είναι καθόλου διακοσμητικός στον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία, αφού σε περίπτωση γενίκευσης, θα εμπλακούν άμεσα σε πολεμικές επιχειρήσεις. Με τον τρόπο αυτό η χώρα μας αναβαθμίζεται κι άλλο στον πολεμικό σχεδιασμό των ΑμερικανοΝΑΤΟικών.

Αυτός ήταν άλλωστε και ο στόχος της «στρατηγικής συμφωνίας» με τις ΗΠΑ, που διαπραγματεύθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και ολοκλήρωσε η ΝΔ, πολλαπλασιάζοντας τις αμερικανικές βάσεις στην επικράτεια και μεγαλώνοντας την εμβέλειά τους ως πολεμικών ορμητηρίων. Οι κίνδυνοι για τον λαό αποκαλύπτονται ολοένα και περισσότερο, όσο κλιμακώνεται η σύγκρουση ΝΑΤΟ – Ρωσίας στην Ουκρανία, όπου η Αλεξανδρούπολη, η Σούδα και τώρα ο Βόλος εντάσσονται με συγκεκριμένο σχέδιο και αποστολή.

Όσοι λοιπόν (αστικά κόμματα, επιτελεία και ΜΜΕ) προσπαθούν να κλείσουν τα μάτια του κόσμου, παρουσιάζοντας την αμερικανοΝΑΤΟική παρουσία στη χώρα μας άλλοτε ως «ασπίδα» απέναντι στην επιθετικότητα της Τουρκίας και άλλοτε ως …«γερό πουρμπουάρ» για τα γκαρσόνια στα μπαράκια περιμετρικά των στρατιωτικών βάσεων, κρατούν συνειδητά τον «τηλεβόα» της ευρωατλαντικής προπαγάνδας και σπρώχνουν τον λαό σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια.

Δείτε ακόμα...