Κακοκαιρία πλήττει τη βόρεια Ιταλία – Ένας νεκρός στη Βερόνα

Το κύμα σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει τη βόρεια Ιταλία δεν έχει κοπάσει και το βράδυ, οι ακραίες καιρικές συνθήκες αναμένεται να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στην περιφέρεια Φριούλι Βενέτσια Τζούλια, στα σύνορα με τη Σλοβενία.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, οι πυροσβέστες ανέσυραν σήμερα το πτώμα ενός άνδρα από περιοχή της Βερόνα, η οποία είχε πλημμυρίσει.

Μετά από το Μιλάνο, πρωτεύουσα της Λομβαρδίας, σφοδρό κύμα κακοκαιρίας έπληξε και την περιφέρεια Βένετο, στα βορειοανατολικά.

Και στην περιφέρεια Βένετο, σε πολλές αγροτικές περιοχές έχει διακοπεί η παροχή νερού και ηλεκτρικής ενέργειας, με την Πολιτική Προστασία να παραμένει σε ύψιστη επιφυλακή.

«Κανείς δεν περίμενε τέτοιες πλημμύρες στα μέσα Μαΐου, αντιμετωπίζουμε μια τρομερά δύσκολη κατάσταση», δήλωσε ο περιφερειάρχης του Βένετο, Λούκα Τζάια.

Στην πόλη της Βιτσέντσα, τα ορμητικά νερά προκάλεσαν ζημιές σε αυλές και ισόγεια σχολείων, χωρίς να έχουν καταγραφεί τραυματίες. Σε πολλές αγροτικές περιοχές του Βένετο τα σχολεία παρέμειναν κλειστά και σήμερα, όπως επίσης δημοτικά πάρκα και κέντρα άθλησης.

Όπως συνέβη και στο Μιλάνο, η χρήση ειδικών δεξαμενών, επέτρεψε να μειωθεί η στάθμη του νερού σε σειρά ποταμών. Η περιφέρεια Βένετο, πριν λίγο, κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με χρήση ειδικών κονδυλίων, για την αποκατάσταση των ζημιών.

Όπως έγινε γνωστό, το τελευταίο εικοσιτετράωρο, οι πυροσβέστες πραγματοποίησαν πάνω από 700ς επιχειρήσεις, σε όλη την βόρεια Ιταλία, ιδίως στην Λομβαρδία και το Βένετο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...