Καλιφόρνια: Αντιμέτωπη με την όγδοη κατά σειρά καταιγίδα

Από «καταστροφικές πλημμύρες» κινδυνεύει η Καλιφόρνια αυτό το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, καθώς η πολιτεία δέχεται «χτύπημα» από την 8η συνεχόμενη καταιγίδα.

Η κεντρική Καλιφόρνια δεν είναι σε θέση να απορροφήσει τα νερά νέων βροχοπτώσεων, καθώς η πολιτεία πλήττεται εδώ και τρεις εβδομάδες από κατακρημνίσεις που αγγίζουν ιστορικά ρεκόρ. Οι αρχές έχουν κάνει λόγο για πλημμύρες, κατολισθήσεις, πτώσεις δέντρων και εκτεταμένες διακοπές της ηλεκτροδότησης εξαιτίας των καιρικών φαινομένων, ενώ επισήμως καταμετρούν τουλάχιστον 19 νεκρούς.

Το νέο σύστημα άρχισε να πλήττει την Καλιφόρνια και οι αρχές στο κεντρικό τμήμα της πολιτείας είναι ιδιαίτερα ανήσυχες. Σύμφωνα με προβλέψεις, η χερσόνησος του Μοντερέι μπορεί να βρεθεί αποκομμένη από την υπόλοιπη Καλιφόρνια εξαιτίας της ανόδου των υδάτων, ενώ ολόκληρη η πόλη Σαλίνας (160.000 κάτοικοι) διατρέχει κίνδυνο να πλημμυρίσει.

Χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις χωρίς ρεύμα

Σε πολλές περιοχές της πολιτείες έχουν εκδοθεί εντολές απομάκρυνσης των κατοίκων καθώς η χερσόνησος του Μοντερέι μπορεί να αποκοπεί από την υπόλοιπη πολιτεία και να πλημμυρίσουν δρόμοι.

Οι κάτοικοι της χερσονήσου ενδέχεται να «είναι απομονωμένοι για δύο ως τρεις ημέρες», προειδοποίησαν στις αρχές της εβδομάδας οι αρχές της κομητείας Μοντερέι.

«Η χερσόνησος του Μοντερέι μπορεί να μετατραπεί σε νησί», εξαιτίας των πλημμυρών, προειδοποίησε η σερίφης Τίνα Νιέτο, καλώντας τους κατοίκους να προετοιμαστούν ώστε να αποφύγουν τον κίνδυνο να παγιδευτούν.

Σειρά καταιγίδων έπληξε την Καλιφόρνια τις τελευταίες εβδομάδες. Πάντως το γεγονός ότι η κακοκαιρία κόπαζε για σύντομα χρονικά διαστήματα έδινε χρόνο στις αρχές να καθαρίζουν δρόμους και άλλες περιοχές, προτού ακολουθήσει το επόμενο κύμα καιρικών φαινομένων.

Εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ρεύμα κατά τη διάρκεια των αλλεπάλληλων καταιγίδων.

Πηγή: CNN

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...