«Καμία εμπλοκή – καμία συμμετοχή στον άδικο πόλεμο»

Με αφορμή την πρόσφατη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, τις αποφάσεις για αποστολή χιλιάδων στρατιωτών στην Ευρώπη, την περαιτέρω αύξηση των πολεμικών δαπανών, τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία καταδικάζω την εμπλοκή της χώρας μου με την αποστολή όπλων, πυροβόλων, αρμάτων μάχης ακόμα και ανθρώπινου δυναμικού σε αυτό τον άδικο πόλεμο. Η περαιτέρω εμπλοκή μπορεί να αποβεί μοιραία για τον λαό μας.

Δεν γίνεται για τα συμφέροντα του λαού μας, αλλά για τα κέρδη των λίγων.

Οι επιπτώσεις του πολέμου για τους λαούς της Ουκρανίας και της Ρωσίας είναι μεγάλες, με χιλιάδες νεκρούς, σακατεμένους, καταστροφές, προσφυγιά.

Για όλους τους λαούς της περιοχής και τον ελληνικό λαό με την εκτόξευση της ακρίβειας σε βασικά είδη ανάγκης, τις αυξήσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος και τις τιμές των καυσίμων, που τσακίζουν το εισόδημα των οικογενειών μας.

Από την άλλη, είναι πλέον ξεκάθαρο πως κάθε ΝΑΤΟική βάση στην πατρίδα μας αποτελεί στόχο αντιποίνων από πλευράς Ρωσίας, αφού αποτελούν ορμητήριο των ΝΑΤΟϊκών προς το πεδίο της μάχης, ρίχνοντας κι άλλο νερό στον μύλο της συνέχισης του πολέμου, με την Αλεξανδρούπολη να έχει μετατραπεί σε «ένα πεδίο βολής φθηνό» που καθημερινά πηγαινοέρχονται ΝΑΤΟικές δυνάμεις από και προς τα πεδία των μαχών.

Σαν στρατιώτης ορκίστηκα να φυλάω πίστη στην πατρίδα μου, την εδαφική της ακεραιότητα, τα μέρη εκείνα για τα οποία μοχθεί καθημερινά ο ελληνικός λαός να ζήσει.

Δεν ορκίστηκα καμία πίστη στα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ που μόνο πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά ξέρουν να μοιράζουν απλόχερα.

Για αυτόν το λόγο, εναντιώνομαι σε οποιαδήποτε αποστολή έμψυχου αλλά και πολεμικού υλικού στην Ουκρανία και απαιτώ να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας με οποιονδήποτε τρόπο στον πόλεμο, κάθε μέσο που διαθέτουμε να αξιοποιείται για την ασφάλεια της χώρας και όχι για τους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς που εκτός των άλλων αποδυναμώνουν την άμυνα της χώρας.

Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις στην χώρα μας. Κανένας φαντάρος και αξιωματικός εκτός συνόρων.

Καμία εμπλοκή – καμία συμμετοχή στον άδικο πόλεμο.

Στρατιώτης Γαστεράτος Νίκος, Κομοτηνή

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...