Καμιά συμμετοχή των ΕΔ σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους

Την Παρασκευή 08 και το Σάββατο 09 Απριλίου 2022 και στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ, διεξήχθη συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) της Φρεγάτας ΑΝΔΡΙΑΣ, του Υποβρυχίου ΠΙΠΙΝΟΣ, ενός Αεροσκάφους Ναυτικών Επιχειρήσεων καθώς και 2 F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας με μονάδες της Μόνιμης Συμμαχικής Ναυτικής Δύναμης 2 (Standing NATO Maritime Group Two SNMG 2), στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Καρπάθου. Κατά τη διάρκεια της συνεκπαίδευσης εκτελέστηκαν αντικείμενα αντιαεροπορικού και ανθυποβρυχιακού πολέμου, σύνθεσης και ανταλλαγής τακτικής εικόνας, επικοινωνιών και προχωρητικών ελιγμών.
Φώτο Αρχείου (ΓΕΕΘΑ / EUROKINISSI)

Ως νέος στρατευμένος που υπηρετώ την θητεία μου, εκφράζω τη διαμαρτυρία μου με την επιστολή μου αυτή, όπως έχω κάθε δικαίωμα, σχετικά με τη μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας και των Ενόπλων Δυνάμεων στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Η εξέλιξη με την αποστολή φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού στην Ερυθρά Θάλασσα, ως συνέχεια της πολεμικής εμπλοκής στη Μέση Ανατολή, προμηνύει πολύ επικίνδυνες εξελίξεις για τους λαούς της περιοχής. Ενώ μας λένε ότι ο στρατός δεν έχει χρήματα και πρέπει να κάνουμε υπομονή και οικονομία ακόμα και με τα είδη καθαριότητας, την ίδια ώρα βρίσκουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να στείλουν φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα, χιλιάδες μίλια μακριά από τις ελληνικές θάλασσες.

Η συνάντηση του πρωθυπουργού της Ελλάδας με τον υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ στην Κρήτη το προηγούμενο διάστημα, τάχα για κινήσεις που θα φέρουν επιπλέον σταθερότητα και ειρήνη στην περιοχή που ήδη φλέγεται, μόνο περαιτέρω εμπλοκή της χώρας μας μπορεί να σημαίνει.

Την τελευταία περίοδο όλο και ανεβαίνει η ένταση στην Ν.Α. Μεσόγειο και ευρύτερα στη Μέση Ανατολή. Είναι γνωστή η δράση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ πλάι στο Ισραήλ, στη σφαγή πάνω από 24.000 Παλαιστινίων, ανάμεσά τους χιλιάδες παιδιά. Θύμα αυτής της κατάστασης είναι και ο λαός του Ισραήλ, που βιώνει τις επιπτώσεις αυτής της βάρβαρης πολιτικής, μετρώντας κι αυτός τα δικά του θύματα.

Καμία δουλειά δεν έχουν όλοι αυτοί «οι σύμμαχοι» στη χώρα μας, δεν προσφέρουν τίποτα καλό στον τόπο και στον λαό μας.

Καμία δουλειά δεν έχουν οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας μας σε ασκήσεις που προπαρασκευάζουν πολεμικές επιχειρήσεις που δολοφονούν λαούς, όπως στην Παλαιστίνη, στην Ουκρανία και στους πολέμους που σπέρνουν σε όλη την υφήλιο.

Αλήθεια, ποια σύνορα φυλάει και τι είδους προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας παρέχει μια φρεγάτα χιλιάδες μίλια μακριά από τα ελληνικά σύνορα; Ποιανού συμφέροντα προασπίζει; Προφανώς τα συμφέροντα των εφοπλιστών και όχι του λαού και των παιδιών του, που η κυβέρνηση είναι έτοιμη να τα θυσιάσει στη φωτιά του πολέμου για τα κέρδη τους.

Ενώνω τη φωνή μου με τον υπόλοιπο λαό που παλεύει από το δικό του μετερίζι ώστε να ακυρωθεί η αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα!

Καμία συμμετοχή των φαντάρων και του προσωπικού των ΕΔ σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Όχι στο νέο κύκλο πολέμων για τα κέρδη των λίγων!

Όχι στη συμμετοχή της Ελλάδας και στην αποστολή ελληνικής ναυτικής δύναμης!

Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα, να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου απ’άκρη σ’άκρη!

Στρατιώτης ΕΛΔΥΚ, Τάσσης Γεώργιος-Παναγιώτης

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...