Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα της χώρας!

Έχουν περάσει 30 και πλέον μέρες που μαίνεται ακόμη ένας ιμπεριαλιστικός πόλεμος στη γειτονιά μας, και οι νέοι στρατευμένοι παρακολουθούμε με ανησυχία τις εξελίξεις όλο αυτό το διάστημα. Η καταδικαστέα εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, βέβαια, δεν ήρθε ξαφνικά, ούτε τυχαία. Αποτυπώνει τις άλυτες διαφορές, αλλά και επιδιώξεις ισχυρών συμφερόντων στη περιοχή, και ευρύτερα, που δεν κατάφερε η «ειρήνη» τους να λύσει. Η κυβέρνηση, τα διάφορα επιτελεία, προσπαθούν να διαλέξει λαός τον έναν ή τον άλλον δολοφόνο.

Η απάντηση από την πλευρά των δικών μας συμφερόντων, του λαού, της νεολαίας, είναι ξεκάθαρη και έχει εκφραστεί από την πρώτη στιγμή, εκφράζεται καθημερινά μέσω επιστολών στο Ριζοσπάστη και στο Αlt.gr. Για τους νέους στρατευμένους η απάντηση αυτή αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία.

Πραγματικά πατριωτικό και διεθνιστικό καθήκον είναι να μην διαλέξω στρατόπεδο ληστών, αλλά να διαλέξω καθαρά το στρατόπεδο των λαών! Να απεμπλακεί η χώρα μας τώρα από το ΝΑΤΟ και να πάψει να αποτελεί ορμητήριο του για ακόμη μια πολεμική σύγκρουση. Ως στρατιώτης έδωσα υπόσχεση υπεράσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων και του λαού της πατρίδας μου, υπόσχεση ξένη με την αναβαθμισμένη εμπλοκή στους δολοφονικούς στόχους της ελληνικής αστικής τάξης, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ που έχουν ρημάξει τον ουκρανικό λαό, τους λαούς των Βαλκανίων, όλα αυτά τα χρόνια! Δεν έχω καμία θέση έξω από τα σύνορα της χώρας μου και δεν θα συμμετάσχω με κανέναν τρόπο στο έγκλημα αυτό.

Έβαζε περίτεχνα τον προβληματισμό, ο κομμουνιστής ποιητής Φώτης Αγγουλές: «Και μέσ’ στα χιόνια, θησαυρούς το άρπαγο μάτι βλέπει; Ξανθέ φονιά, τι σ’ έφερε σ’ αυτήν εδώ τη στέπη; Μέσα στη νύχτα, φονικό ποιανού έστηνες καρτέρι; Ποιος σ’ έβλαψε τόσο μακριά; Ποιον ξέρεις; Ποιος σε ξέρει;». Είναι στο χέρι των λαών να καθορίσουν τις εξελίξεις!

ΣΤΡ (ΜΧ) Λάγιος Δημήτρης

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...