«Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα»

(Φωτό Αρχείου) Φρουρά Σημαίας, 8η Μεραρχία, Ιωάννινα
(Φωτό Αρχείου) Φρουρά Σημαίας, 8η Μεραρχία, Ιωάννινα / Πηγή: Eurokinissi

Κάθε μέρα γινόμαστε παρατηρητές των αποτελεσμάτων της καταδικαστέας ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Η θέα των εκρήξεων, των βαλλιστικών χτυπημάτων και της καταστροφής μόνο ανησυχία, προβληματισμό και φόβο δημιουργεί σε φαντάρους αλλά και μόνιμα στελέχη των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Αποτελούν τις τελευταίες εβδομάδες το κεντρικό θέμα των συζητήσεων μας μέσα στα στρατόπεδα.

Η εισβολή αυτή δεν ήρθε ξαφνικά. Τα τελευταία χρόνια στην Ουκρανία αλλά και την ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, γύρω γύρω από την χώρα μας, συγκεντρώνεται «εύθραυστο» και «εύφλεκτο» υλικό, ικανό να πυροδοτήσει τέτοιες πολεμικές συγκρούσεις. Για να κατακτηθεί ο έλεγχος κοιτασμάτων, υποδομών μεταφοράς και εμπορίας πετρελαίου και φυσικού αερίουέχουν αξιοποιηθεί όλα τα μέσα. Πολιτικές και οικονομικές συμφωνίες, διπλωματικές συνθήκες μεταξύ των επιχειρηματικών ομίλων και των καπιταλιστικών κρατών τους. Όταν τα συμφέροντα αυτών των ομίλων, που έχουν μεταξύ τους σχέσεις ανταγωνισμού, δεν μπορούν να εξασφαλιστούν από τα «ειρηνικά» μέσα, η επιλογή της πολεμικής σύγκρουσης βρίσκεται εντός πλαισίου. Για αυτό και βλέπουμε αυτές τις εικόνες μέχρι και τώρα. Για του αφέντη το φαΐ σκοτώνεται σήμερα ο Ρώσος και ο Ουκρανός στρατιώτης.

Ανησυχία και αντίδραση προκαλεί η στάση της δικής μας κυβέρνησης, που για να δείξει στους ΝΑΤΟϊκούς την «αξία» της μπλέκει σε αυτήν την φωτιά τη χώρα μας. Μια εμπλοκή που δεν ξεκίνησε τώρα αλλά η κάθε μία κυβέρνηση, παίρνοντας την σκυτάλη της εμπλοκής από την προηγούμενη, την βαθαίνει ακόμη περισσότερο. Όλες οι κυβερνήσεις ανεξαρτήτου απόχρωσης έχουν δώσει «γη και ύδωρ» στους ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ. Όμως οι Έλληνες φαντάροι έχουμε δώσει όρκο στην πατρίδα μας, για την υπεράσπιση του λαού μας, για την ανεξαρτησία και την εδαφική της ακεραιότητα. Όχι να υπηρετούμε τα σχέδια του ΝΑΤΟ-ΕΕ ρίχνοντας λάδι στην φωτιά που καίει στην Ουκρανία και σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης για το μοίρασμα αγορών και σφαιρών επιρροής χαράζοντας σύνορα με το αίμα των λαών.

Είναι μύθος ότι με τη μεγαλύτερη εμπλοκή στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια «θωρακίζεται η χώρα» απέναντι στην επιθετικότητα της Τουρκίας, στον «τούρκικο αναθεωρητισμό», αφού έχει αποδειχτεί ιστορικά, με την κατοχή στην Κύπρο, με το «γκριζάρισμα» του Αιγαίου, ότι τα σχέδια του ΝΑΤΟ για τη «διασφάλιση της ΝΑΤΟικής συνοχής» είναι αυτά που «βάζουν ιδέες» για τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της τουρκικής αστικής τάξης.

Η σωστή μεριά της Ιστορίας βρίσκεται με τα συμφέροντα των λαών και όχι των ιμπεριαλιστών. Στην μεριά που βρίσκονται και τα λαϊκά προβλήματα των νέων στρατευμένων που όχι απλά είναι εδώ, μέσα στα στρατόπεδα που υπηρετούμε, αλλά και οξύνονται μετά τη νέα πολεμική σύρραξη. Νέα βάρη έρχονται να προστεθούν στις πλάτες τις δικές μας και των γονιών μας με ακρίβεια βασικών αγαθών, αύξηση της τιμής των καυσίμων, ακόμα μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια για τις οικογένειές μας και νέο γύρο πολεμικών εξοπλισμών.

Ως νέος που υπηρετώ την πατρίδα μου, διαμαρτύρομαι για την εμπλοκή της χώρας μου στον πόλεμο με την Ουκρανία και η απάντηση που πρέπει να δοθεί είναι μία:

  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ!
  • Να σταματήσει τώρα ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος !
  • Να σταματήσει τώρα η εμπλοκή της Ελλάδας!
  • Να κλείσουν όλες οι βάσεις του θανάτου!
  • Άμεση απεμπλοκή της χώρας από ΝΑΤΟ και ΕΕ!

Στρατιώτης από το στρατόπεδο «Κατσιμήτρου» στα Γιάννενα

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...