Καραντίνα; Εμείς θα ταξιδέψουμε με ένα βιβλίο – Διατάσσεσαι να επιζήσεις

Βιβλία Προτάσεις ALT.GR

Με ένα βιβλίο μπορούμε να ταξιδέψουμε έξω από τους τέσσερις τοίχους ενός σπιτιού, από τους μπουλμέδες του υποφράγματος, από τα βρώμικα παράθυρα του θαλάμου, πάνω από τα συρματοπλέγματα…

#menoume_dynatoi

Το ALT.GR συνεχίζει τη σειρά παρουσιάσεων – προτάσεων.

Αυτές τις μέρες θα χρειαστεί να μείνουμε πολλές ώρες στο σπίτι, στο θάλαμο, στην υπηρεσία, στη βάρδια. Αυτές τις ώρες οφείλουμε στον εαυτό μας, πρώτα και κύρια, να τις περάσουμε δημιουργικά.

Το ALT.GR με ένα βιβλίο κάθε μέρα, μας προτρέπει να «ξεσκονίσουμε» τις βιβλιοθήκες μας. Μπορούμε να παραγγείλουμε από τη Σύγχρονη Εποχή και να έρθουν στην πόρτα μας, με ασφάλεια.

Θυμίζουμε ότι επιτροπές στρατευμένων με παρεμβάσεις τους, ήδη από τη δεκαετία του ’80 που φτάνουν ως και σήμερα, έχουν καταφέρει να φτιαχτούν και να εμπλουτιστούν βιβλιοθήκες στις στρατιωτικές μονάδες. Παρόλα αυτά επιβεβαιώνεται από κάθε νέα σειρά ότι χρειάζεται επιμονή για να κρατηθούν ζωντανές και χρήσιμες οι βιβλιοθήκες.

Σημαντικό ρόλο έχουν παίξει και πρωτοβουλίες φωτεινών παραδειγμάτων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τώρα, λοιπόν, που οι “καραντίνες” επεκτείνονται, οι έξοδοι αναστέλλονται, οι υπηρεσίες αυξάνονται, ας κάνουμε πράξη το #menoume_dynatoi και με ένα βιβλίο.

Σήμερα παρουσιάζουμε:

Διατάσσεσαι να επιζήσεις
του Γιουλιάν Σεμιόνοφ
από τις εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή

Ο Σοβιετικός κατάσκοπος Στίρλιτς αποδεικνύεται όχι μόνο ένας επιδέξιος αγωνιστής και έμπειρος επαγγελματίας, αλλά και άνθρωπος με υψηλές ηθικές και ιδεολογικές αρχές. Μέσα από τη συνέχεια της δράσης του, στο αόρατο μέτωπο της πάλης των μυστικών υπηρεσιών ανάμεσα στον κομμουνισμό και το φασισμό, προβάλλουν ολοζώντανα οι πολιτικές και στρατιωτικές πλευρές αυτής της πάλης και το ιδεολογικό της περιεχόμενο. Ένα ακόμα μυθιστόρημα του Γιουλιάν Σεμιόνοφ που βρίσκεται τόσο κοντά στα πραγματικά γεγονότα, ώστε δικαιολογημένα χαρακτηρίζεται και ως πολιτικό χρονικό.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο Γιουλιάν Σεμιόνοφ (1931-1993) υπήρξε ένας από τους πιο γνωστούς και πιο πολυδιαβασμένους συγγραφείς της Σοβιετικής Ένωσης του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα.

Γεννήθηκε στη Μόσχα στις 8.12.1931 και πέθανε στις 15.9.1993.

Το 1953 αποφοίτησε από το Ινστιτούτο Ανατολικών Σπουδών της Μόσχας. Από το 1956 και μέχρι το τέλος της ζωής του συνδέθηκε στενά με τη δημοσιογραφία. Επί πολλά χρόνια εργαζόταν ως ανταποκριτής των μεγάλων σοβιετικών εφημερίδων και περιοδικών στο Αφγανιστάν και στις χώρες της Μέσης Ανατολής και αργότερα σε πολλές άλλες χώρες –Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία, Κούβα, Ιαπωνία, ΗΠΑ, Λατινική Αμερική.

Έγινε ευρέως γνωστός χάρη στα αστυνομικά του έργα Πετρόφκα 38 (1963) και Ογκαριόβα 6 (1971). Ιδιαίτερα επιτυχή υπήρξαν τα πολιτικά του θρίλερ –Το ΤΑΣΣ εξουσιοδοτείται να δηλώσει, Κέντρο Τύπου, Δημοπρασία κ.ά.

Τα μυθιστορήματα του συγγραφέα έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες, ενώ εξακολουθούν να δημοσιεύονται στην Ευρώπη, την Ασία, και την Αμερική. Από τη Σύγχρονη Εποχή κυκλοφορούν επίσης τα έργα του: 17 στιγμές της άνοιξης, Το ΤΑΣΣ εξουσιοδοτείται να δηλώσει…, ενώ στο παρελθόν κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις μας και το έργο του Επέκταση.

Σημείωμα των εκδόσεων Σύγχρονη Εποχή

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...