Καραντίνα; Εμείς θα ταξιδέψουμε με ένα βιβλίο – Ο Α΄Παγκόσμιος Πόλεμος και η προϊστορία του (1870-1918)

Βιβλία Προτάσεις ALT.GR

Με ένα βιβλίο μπορούμε να ταξιδέψουμε έξω από τους τέσσερις τοίχους ενός σπιτιού, από τους μπουλμέδες του υποφράγματος, από τα βρώμικα παράθυρα του θαλάμου, πάνω από τα συρματοπλέγματα…

#menoume_dynatoi

Το ALT.GR συνεχίζει τη σειρά παρουσιάσεων – προτάσεων.

Αυτές τις μέρες θα χρειαστεί να μείνουμε πολλές ώρες στο σπίτι, στο θάλαμο, στην υπηρεσία, στη βάρδια. Αυτές τις ώρες οφείλουμε στον εαυτό μας, πρώτα και κύρια, να τις περάσουμε δημιουργικά.

Το ALT.GR με ένα βιβλίο κάθε μέρα, μας προτρέπει να «ξεσκονίσουμε» τις βιβλιοθήκες μας. Μπορούμε να παραγγείλουμε από τη Σύγχρονη Εποχή και να έρθουν στην πόρτα μας, με ασφάλεια.

Θυμίζουμε ότι επιτροπές στρατευμένων με παρεμβάσεις τους, ήδη από τη δεκαετία του ’80 που φτάνουν ως και σήμερα, έχουν καταφέρει να φτιαχτούν και να εμπλουτιστούν βιβλιοθήκες στις στρατιωτικές μονάδες. Παρόλα αυτά επιβεβαιώνεται από κάθε νέα σειρά ότι χρειάζεται επιμονή για να κρατηθούν ζωντανές και χρήσιμες οι βιβλιοθήκες.

Σημαντικό ρόλο έχουν παίξει και πρωτοβουλίες φωτεινών παραδειγμάτων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τώρα, λοιπόν, που οι “καραντίνες” επεκτείνονται, οι έξοδοι αναστέλλονται, οι υπηρεσίες αυξάνονται, ας κάνουμε πράξη το #menoume_dynatoi και με ένα βιβλίο.

Σήμερα παρουσιάζουμε:

Ο Α΄Παγκόσμιος Πόλεμος και η προϊστορία του (1870-1918)
του Έρνο Γκόντος
από τις εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή

Βιβλίο - Ο Ά Παγκόσμιος Πόλεμος και η προϊστορία του

Το βιβλίο του Erno Gondos παρουσιάζει μια σύντομη και περιεκτική εικόνα της εξέλιξης του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου.

Μας δίνει όχι μόνο τα γεγονότα του πολέμου, αλλά και την προϊστορία του. Αναλύει τη συσσώρευση ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων στις προηγούμενες δεκαετίες που οδήγησαν στο μακελειό εκατομμυρίων ανθρώπων.

Παράλληλα με τις εξελίξεις του πολέμου που διεξήγαγαν οι αστικές τάξεις των εμπόλεμων χωρών, παρουσιάζονται και οι εξελίξεις στο εργατικό κίνημα, στα κόμματα της εργατικής τάξης, τα οποία στο έδαφος του ρεφορμισμού που κυριαρχούσε κατρακύλησαν στον εθνικισμό, στη στήριξη των αστικών τους τάξεων στον πόλεμο, με εξαίρεση το Κόμμα των Μπολσεβίκων στη Ρωσία, που όχι μόνο δεν ενσωματώθηκε στο κυρίαρχο ρεύμα, αλλά χάραξε γραμμή πάλης για την κατάκτηση της εργατικής εξουσίας.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...