Καταδικαστέα στην συνείδηση κάθε νέου και κάθε στρατιώτη η απόφαση της διοίκησης του 98ου ΤΥΕΘ

Στρατιώτες ΚΕΜΧ
Φώτο Αρχείου / Στρατιώτες σε παρέλαση ορκωμοσία στο ΚΕΜΧ, Ναύπλιο / Πηγή: Eurokinissi

Η απόφαση της διοίκησης του 98ου ΤΥΕΘ να τιμωρήσει τον οπλίτη ιατρό με 10 μέρες φυλάκισης, αλλά και δεύτερο στρατιώτη από το 98 ΤΕΘ επειδή εξέφρασε την αλληλεγγύη του στην ποινή του γιατρού οπλίτη και επειδή χαιρέτησαν το 30ο αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ, είναι καταδικαστέα στην συνείδηση κάθε νέου και κάθε στρατιώτη.

Φαίνεται ότι είναι συνηθισμένη τακτική των διοικήσεων να τιμωρούνται στρατιώτες όταν δεν αποδέχονται το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ σαν χωροφύλακες στο Αιγαίο, να θεωρούνται «τρελοί» όταν ζητούν μέτρα προστασίας για τον νέο κορονοϊό και να μην εισακούγονται όταν αναφέρουν ότι ο «μισθός» που λαμβάνουν δεν αρκεί ακόμα και για τα βασικά είδη υγιεινής.

Την ίδια στιγμή δαπανιούνται τεράστια ποσά για ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς και για να κάνει η αστική τάξη της χώρας μας επίδειξη ισχύος από τον Περσικό Κόλπο μέχρι την Μαύρη Θάλασσα, μόνο και μόνο για να γίνει η χώρα μας στόχος από αντίπαλα προς το ΝΑΤΟ στρατόπεδα και, αν και «απαγορεύεται η πολιτική», διάφορα υψηλόβαθμα ή χαμηλόβαθμα στελέχη χύνουν το ρατσιστικό-εθνικιστικό τους δηλητήριο ανενόχλητα, ειδικά σε ακριτικά νησιά με καταυλισμούς, που σε τέτοιο υπηρέτησα το μεγαλύτερο μέρος της θητείας μου.

Η διοίκηση του 98ου ΤΥΕΘ πρέπει, έστω και τώρα, να πάρει πίσω την άδικη τιμωρία του οπλίτη ιατρού. Οι φαντάροι δεν πρέπει να σκύψουν το κεφάλι και να αποδεχτούν τέτοιες άδικες συμπεριφορές.

Στρατιώτης Λυμπέρης Ιωάννης

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...