“Καταδικάζουμε την απόπειρα φίμωσης φαντάρου από τον διοικητή του 644 Μ/Κ Τάγμα Πεζικού”

Από το στρατόπεδο Κανδηλάπτη στην Αλεξανδρούπολη
Στρατόπεδο “Κανδηλάπτη”, Αλεξανδρούπολη / Πηγή: Eurokinissi

Καταδικάζουμε την απόπειρα φίμωσης φαντάρου από τον διοικητή του 644 Μ/Κ Τάγμα Πεζικού σε άριστη συνεργασία με τον υποδιοικητή-ψυχίατρο του 216 ΚΙΧΝΕ και δηλώνουμε ότι θα τον στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Τέτοιες προσπάθειες που θέλουν να βγάλουν ψυχικά άρρωστο όποιον σηκώνει το ανάστημα του και διεκδικεί τα δικαιώματά του, προσπάθειες που έρχονται ως φυσική συνέχεια της αύξησης της κρατικής βίας και καταστολής που ζούμε το τελευταίο διάστημα, ως συνέχεια της προσπάθειας φίμωσης των ταξικών σωματείων από τις κυβερνήσεις, της απαγόρευσης των διαδηλώσεων, της ποινικής δίωξης εργαζομένων που διεκδικούν τα δικαιώματά τους στους χώρους δουλειάς, θα βρίσκουν το εργατικό κίνημα μπροστά τους.

Δεν είναι τυχαίο ότι τέτοιες πρακτικές βγαλμένες από τον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας, έρχονται την ώρα που το στρατόπεδο Κανδηλάπτη έχει μετατραπεί σε Νατοϊκό στρατόπεδο.

Η διοίκηση έχει υποχρέωση να ανακαλέσει αυτήν την άθλια και κατά παραγγελία γνωμάτευση που αφορά τη ζωή ενός νέου ανθρώπου. Έχει υποχρέωση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας των στρατευμένων.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της περιοχής μας να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους και να απαιτήσουν να ανακληθεί εδώ και τώρα η απαράδεκτη αυτή απόφαση. Οι στρατιώτες δεν είναι μόνοι τους. Το εργατικό κίνημα είναι διπλά τους.

Γιαννούδης Δημήτρης
Πρόεδρος σωματείου εμποροϋπάλληλων – ιδιωτικών υπαλλήλων περιοχής Αλεξ/πολης-Φερών-Σουφλίου “Η Ενοτητα”

Δείτε ακόμα...