Καταγγελίες προπαιδευόμενων ναυτών στο ΚΕ Πόρος

Από Ορκωμοσία Ναυτών στο ΚΕ Πόρος
Από Ορκωμοσία Ναυτών στο ΚΕ Πόρος / Πηγή: Eurokinissi

Νέοι από κάθε μέρος της χώρας κι από κάθε ηλικία, κληθήκαμε τον Μάιο να υπηρετήσουμε τη θητεία μας στο πολεμικό ναυτικό. Την ίδια στιγμή που η πανδημία συνεχίζει ακάθεκτη, που εμείς και οι οικογένειές μας βιώνουμε τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, ο “μισθός μας” είναι 8.70€ το μήνα και από το Πολεμικό Ναυτικό μας έχουν παρασχεθεί μόνο 1 λουκέτο, 1 γυαλιστικό, 2 ζευγάρια κάλτσες και 2 anti-covid kits (5 υφασμάτινες μάσκες, 1 αντισηπτικό και 1 ζευγάρι γάντια). Τρεις μέρες μετά την άφιξη των πρώτων στρατεύσιμων στο ΚΕ Πόρος, η λειτουργία των πλυντηρίων δεν είχε ξεκινήσει ακόμα, και αφού δεν μας είχαν δώσει μπλουζάκια, κάποιοι αναγκαζόμασταν να πλένουμε κάθε μέρα στο χέρι για να μην ξεμείνουμε.

Επίσης, μετά από βάρδια της διμοιρίας μας στο μαγειρείο παρατηρήσαμε ότι πετιέται πάρα πολύ άθικτο φαγητό, το οποίο θα μπορούσε να δοθεί σε ανθρώπους που έχουν το έχουν ανάγκη, και ενώ στους διανομείς του φαγητού δινόταν η οδηγία «να μην βάζουμε πολύ φαγητό στους ναύτες για να φτάσει», με αποτέλεσμα ορισμένοι να μην χορταίνουν και να αγοράζουν φαγητό από το καψιμί.

Στο Άγημα Κινήσεων Ακριβείας (ΑΚΑ) ζήτησαν από τους ναύτες να βάλουν 1€ ο καθένας για να πάρουν μερικά κοινόχρηστα αντηλιακά αντί να τους τα παρέχει δωρεάν το Κέντρο Εκπαίδευσης.

Προπαιδευόμενοι Ναύτες στο ΚΕ Πόρος

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...