Κάθε φαντάρος να στηρίξει θαρρετά και αποφασιστικά το ΚΚΕ!

Στρατιώτες στην πορεία του Πολυτεχνείου, 17/11/21
Στρατιώτες στην πορεία του Πολυτεχνείου, 17/11/21

Το επόμενο διάστημα πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι βουλευτικές εκλογές.

Κάθε φαντάρος που υπηρετεί τη θητεία του οφείλει να “ψαχτεί”, να μελετήσει και να βγάλει συμπεράσματα για τα κόμματα που ζητάνε τη ψήφο μας στις εκλογές, σε σχέση με τη στάση που κράτησαν την τετραετία που προηγήθηκε και όχι μόνο.

Το πραγματικό δίλημμα που πρέπει να απασχολήσει τον καθένα δεν είναι ποιοι θα είναι οι “μπαλαντέρ” που θα τα βρουν τελικά και θα συγκροτήσουν την επόμενη κυβέρνηση, μιας και αυτή θα συνεχίσει να κινείται στις ίδιες “αντιλαϊκές ράγες” με τις προηγούμενες.

Το ζητούμενο λοιπόν, όσο δεν πραγματοποιούνται πιο ριζικές αλλαγές, για να αλλάξουν “οι ράγες” στις οποίες θα κινείται η εκάστοτε κυβέρνηση, είναι να υπάρχει πολύ πιο ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση, να είναι δηλαδή πολύ πιο ισχυρό το ΚΚΕ! Το μόνο κόμμα του οποίου οι βουλευτές αντί να είναι αγκαλιά με τις τράπεζες και τα διάφορα κοράκια που παίρνουν τα σπίτια του κοσμάκη, ή να είναι οι ίδιοι κοράκια (το είδαμε κι αυτό), στέκονται μπροστά στις δυνάμεις καταστολής ενάντια σε κάθε πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας! Το μόνο Κόμμα που είναι σταθερά στο πλευρό κάθε σωματείου, κάθε συλλόγου που παλεύει ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές!

Περισσότεροι βουλευτές εκλεγμένοι με το ΚΚΕ σημαίνει περισσότερα εμπόδια στην αντιλαϊκή κυβέρνηση που θα προκύψει με σιγουριά!

Δίνεται μια ευκαιρία σε όλους μας να τιμωρήσουμε και με τη ψήφο μας, όλους αυτούς που ευθύνονται για όλα τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε τόσο κατά τη διάρκεια της θητείας μας όσο και συνολικά στη ζωή μας πριν και μετά απ’ αυτήν, και αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να μείνει αναξιοποίητη.

Πριν φτάσει στη κάλπη κάθε φαντάρος θα πρέπει να “κάνει ταμείο” και να στηρίξει θαρρετά και αποφασιστικά το ΚΚΕ!

Γιατί:

1) Δεν υπάρχει άλλο κόμμα πέρα απ’ το ΚΚΕ που να πραγματοποιεί σταθερά ερωτήσεις στη Βουλή για τα προβλήματα των στρατευμένων, αλλά και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων απαιτώντας άμεση λύση για αυτά.

2) Δεν υπάρχει άλλο κόμμα που να απαιτεί εδώ και χρόνια την αύξηση του μισθού των φαντάρων που για τη συντριπτική πλειοψηφία που υπηρετούν στην Ελλάδα δε φτάνει ούτε για τα ξυραφάκια του μήνα, αλλά και για εμάς που υπηρετούμε στην Κύπρο δεν επαρκεί και αναγκαζόμαστε να μπαίνουμε μέσα.

3) Δεν υπάρχει άλλο κόμμα που να απαιτεί οι μετακινήσεις των στρατευμένων να είναι όλες δωρεάν και ασφαλείς, αίτημα το οποίο είναι αναγκαίο και για όσους από εμάς υπηρετούμε τη θητεία μας στη Κύπρο μιας και τα αεροπορικά εισιτήρια που καλούμαστε σε μεγάλο βαθμό να καλύπτουμε απ’ την τσέπη μας είναι πανάκριβα (φτάνουν μέχρι και πάνω από 300€ σε ορισμένες περιόδους!!).

Κριτήριο ακόμα θα πρέπει να αποτελέσει η στάση και οι θέσεις του ΚΚΕ σε σχέση με τα εξής:

1) Την πλήρη εναντίωση με κάθε τρόπο, μέσα και έξω απ’ τη Βουλή στο γεγονός ότι η χώρα μας έχει μετατραπεί σε μια τεράστια βάση του ΝΑΤΟ. Ορμητήριο πολέμου δηλαδή ενάντια σε άλλους λαούς και ταυτόχρονα μαγνήτης επιθέσεων. Θα πει κανείς βέβαια ότι κάτι χάνεις κάτι κερδίζεις στη ζωή, εννοώντας πως τα παραχωρούμε αυτά για να μπορούμε να ζητήσουμε βοήθεια αν δεχτεί η χώρα μας επίθεση, όπως έχει ακουστεί και από στέλεχος στη μονάδα που υπηρετώ. Η αλήθεια όμως, την οποία έχουν παραδεχτεί ανοιχτά και ο σημερινός και ο προηγούμενος υπουργός Εθνικής Άμυνας είναι ότι σε περίπτωση που δεχτούμε επίθεση “θα είμαστε μόνοι μας”… Παρόλα αυτά όμως η χώρα είναι πρώτη σε δαπάνες για τους σκοπούς της “συμμαχίας” δίνοντας 7,4 δισ. ευρώ το 2022, τη στιγμή που όσους υπηρετούμε στη Κύπρο μας βάζουν να υπογράψουμε έγγραφο για να ταξιδέψουμε από την Κύπρο πίσω στην Ελλάδα με C-130, αεροπλάνα της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο αναφέρει ότι επιβιβαζόμαστε με δική μας ευθύνη, παραιτούμενοι «από κάθε δικαίωμα ή αξίωση» κατά του Ελληνικού Δημοσίου ή των αρμόδιων οργάνων της Πολεμικής Αεροπορίας για κάθε ατύχημα ή δυστύχημα που θα συμβεί κατά τις μετακινήσεις μας.

2) Η εναντίωση και η προσπάθεια του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για να απομονώνονται οι διάφοροι φασιστικοί πυρήνες που δρουν είτε φανερά, είτε υπόγεια, μέσα και έξω απ’ τα στρατόπεδα, στα σχολεία σε χώρους δουλειάς, σε γειτονιές! Στάση που έχει δοκιμαστεί ιστορικά και στις περιόδους της κατοχής, όπου οι δυνάμεις αυτές συνεργάζονταν με τους κατακτητές, και ήταν ρουφιάνοι και δήμιοι των αγωνιστών της εποχής που πάλευαν ενάντια στους κατακτητές! Αλλά και πιο πριν ήταν αυτοί που αποκαλούσαν τουρκόσπορους τους μικρασιάτες πρόσφυγες και τους δημιουργούσαν μια σειρά προβλήματα. Αποτελούσαν και αποτελούν κομμάτι του ίδιου του συστήματος, παιδιά των εφοπλιστών και των μεγαλοβιομηχάνων, και αυτό αποκαλύπτει και η στάση τους για χτύπημα των ταξικών δυνάμεων στο εργατικό κίνημα, όπως επιχειρούσαν στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και τα δουλεμπορικά γραφεία ευρέσεως εργασίας μόνο σε Έλληνες για το αστρονομικό μεροκάματο των 18€! Κανένας νέος να μην πέσει στην παγίδα να ενισχύσει τέτοια μορφώματα!

Με αυτές τις σκέψεις καλή δύναμη σε όλους τους στρατιώτες που υπηρετούν τη θητεία τους, περήφανα και με ψηλά το κεφάλι!

Αγωνιστικά να πάμε όλοι και μέχρι τις κάλπες για να είναι την επόμενη μέρα πολύ πιο ισχυρό το ΚΚΕ, πράγμα που αποτελεί τη μόνη εγγύηση ότι θα είναι πιο ισχυρός ο αγώνας του λαού για το δίκιο του, για όλα αυτά που σήμερα έχει ανάγκη και μπορούν να εξασφαλιστούν με βάση τις δυνατότητες της εποχής μας!

Καλομοίρης Νικόλας, ΔΝΕΑΣ (ΠΖ) στην ΕΛΔΥΚ

Δείτε ακόμα...