Κατώτερη των περιστάσεων θεωρεί ο ΣΕΓΑΣ την στήριξη των αθλητικών σωματείων

Στίβος Μεσογειακοί Αγώνες
Φώτο Αρχείου / Μεσογειακοί Αγώνες / Πηγή: Eurokinissi

Κατώτερη των περιστάσεων θεωρεί ο ΣΕΓΑΣ την στήριξη των αθλητικών σωματείων από την πολιτεία. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

“Η ενίσχυση των αθλητικών σωματείων, που ανακοινώθηκε σήμερα(σ.σ χθες), αποτελεί θετικό μέτρο, το οποίο, άλλωστε, ο ΣΕΓΑΣ είχε εισηγηθεί από τις πρώτες ημέρες της πανδημίας.

Το συνολικό ύψος της επιχορήγησης όμως, που ελπίζουμε ότι θα κατανεμηθεί  με αντικειμενικά  και δίκαια κριτήρια, είναι ανεπαρκές αφού αφορά ένα αριθμό Σωματείων πολύ πάνω από τις 5.000 που έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα, τα οποία στερούνται από τον Μάρτιο και για πολλούς ακόμη μήνες, από σημαντικούς πόρους που δεν αναπληρώνονται  σε ικανοποιητικό βαθμό.

Η ανακοίνωση των μέτρων για τον Πολιτισμό, πριν μερικές εβδομάδες, είχε δημιουργήσει προσδοκίες για ανάλογη –  και πάντως μεγαλύτερη απ’  αυτήν που ανακοινώθηκε – ενίσχυση και για τον Ελληνικό Αθλητισμό.

Περιμένουμε να  ανακοινωθούν τα κριτήρια με κάθε λεπτομέρεια και στη συνέχεια να δοθούν στη δημοσιότητα οι Πίνακες κατανομής των ποσών ανά Σωματείο και καλούμε την κυβέρνηση να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για επιπρόσθετη  στήριξη τόσο των αθλητικών σωματείων, όσο και των Ομοσπονδιών”.   

Τα αθλητικά σωματεία έχουν απολέσει κάθε έσοδο την περίοδο της πανδημίας, μετατρέποντας έτσι την ήδη δύσκολη λειτουργία τους λόγω της πετσοκομμένης χρηματοδότησης των Ομοσπονδιών σε ζήτημα επιβίωσης. Με τον αγώνα τους, απαιτούν την άμεση στήριξη του αθλητισμού από το κράτος, ώστε να συνεχίσουν, όπως αναφέρουν σε ψήφισμά τους να προσφέρουν στους αθλητές, τους προπονητές και τους εργαζόμενους τους.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...