Καβάλα: Την ματαίωση της συναυλίας με τη Στρατιωτική Ακαδημία των ΗΠΑ απαιτούν φορείς της πόλης

Να ματαιωθεί η συναυλία της Στρατιωτικής Ακαδημίας του στρατού των ΗΠΑ, που γίνεται υπό την αιγίδα του δήμου απαιτεί με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας τονίζοντας ότι «όποια προβιά (πολιτισμός) και αν φορέσει ο στρατός των ΗΠΑ, δεν μπορεί να κρύψει ότι αποτελεί τον πιο αιμοσταγή στρατό της λυκοσυμμαχίας».

Υπενθυμίζει την αναφορά του υπουργού Εθνικής Άμυνας, το Νοέμβρη του 2019, σε εκδήλωση της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στη Βάρη Αττικής, προς τον διοικητή των χερσαίων δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη, αντιστράτηγο Κρίστοφερ Καβόλυ, ότι «οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες στους πολέμους στους οποίους συμμετείχαμε, και αυτό θα γίνει επίσης και στο μέλλον» και υπογραμμίζει ότι «αυτό το “μέλλον”, να ματώσουν πάλι παιδιά του λαού μας, μπορεί να είναι και το επόμενο δευτερόλεπτο και αφορά τους άνδρες που βρίσκονται στη φρεγάτα “Ύδρα” η οποία συμμετέχει στις αμερικανοΝΑΤΟϊκές πολεμικές επιχειρήσεις στην Ερυθρά Θάλασσα, 3.500 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα της πατρίδας.

Αυτή η πολιτική “δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες” δεν είχε ούτε έχει καμιά σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας και του λαού μας. Αντίθετα, ανεβαίνουν κατακόρυφα οι κίνδυνοι για την ειρήνη».

Η Επιτροπή Ειρήνης καταλήγοντας επισημαίνει πως «οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές και ευρωενωσιακές επιχειρήσεις, που εξελίσσονται στην Ερυθρά Θάλασσα και την ευρύτερη περιοχή, στην Ουκρανία και στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού που κάνει το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ, με ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας, δεν αποσκοπούν, ούτε και θα μπορούσαν, στην υπεράσπιση της “ευημερίας” των λαών, της ασφάλειας και των δικαιωμάτων τους. Στόχος τους είναι ο έλεγχος της στρατηγικής σημασίας περιοχών στο πλαίσιο των σφοδρών ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και η “ευημερία” της κερδοφορίας μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που πληρώνουν οι λαοί με το αίμα τους στα ανοικτά πολεμικά μέτωπα και με ορατό τον κίνδυνο γενίκευσης των συγκρούσεων».

ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ: Ανεπιθύμητοι οι μακελάρηδες

«Η συναυλία που προγραμματίζει ο Δήμος Καβάλας ανήμερα της 25ης Μαρτίου με τη χορωδία της Ανώτατης Στρατιωτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ άμεσα πρέπει να ματαιωθεί – Κάνουμε ξεκάθαρο ότι είναι ανεπιθύμητοι οι μακελάρηδες των λαών», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το Παράρτημα Καβάλας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

«Όταν ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ μακελεύουν τους λαούς ανά τη Γη και τελευταία γύρω – γύρω από τη χώρα μας, εμείς δεν μπορούμε να τους αβαντάρουμε, να τους δίνουμε “γην και ύδωρ” για δήθεν κάποιο πολιτιστικό γεγονός. Είναι χείριστο παράδειγμα και κακή διαπαιδαγώγηση για τη νεολαία της πόλης που τους σέρνουν να δώσουν άλλοθι σ’ αυτούς που διέλυσαν τη Γιουγκοσλαβία, που στηρίζουν και ενισχύουν το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ για να προβαίνει στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού που μέχρι τώρα χιλιάδες παιδιά έχουν σκοτωθεί» αναφέρει.

«Η 25η Μαρτίου γιορτάζεται από τον λαό και τη νεολαία μας για την απελευθερωτική Επανάσταση του 1821 και η δημοτική διοίκηση σπέρνει σύγχυση στα παιδιά μας, καλλιεργεί τον ραγιαδισμό και τη μοιρολατρία» επισημαίνει. Ζητά από τον Δήμο Καβάλας να ακυρώσει τη συναυλία και καλεί «τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου να μη συμμετάσχουν σε αυτήν.

Την ακύρωση της συναυλίας απαιτούν επίσης το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καβάλας  «Η Ενσωμάτωση» και ο Σύλλογος Γυναικών Καβάλας.

Δείτε ακόμα...