Καβάλα: Τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες επισκέφθηκε κλιμάκιο του KKE

Τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της περιοχής Καβάλας επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον γραμματέα της ΤΕ Καβάλας Κώστα Κουκούλα, και τη συμμετοχή στελεχών του Κόμματος και των εκλεγμένων με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους Δήμους Καβάλας, Νέστου και Παγγαίου, Χρήστο Ποτόλια, Χάρις Πηλίτση και Μιχάλη Διαμαντόπουλο. Το κλιμάκιο συναντήθηκε και συζήτησε με τους διοικητές και με το προσωπικό για τα προβλήματα και τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν.

Ιδιαίτερα αναδείχτηκαν:

  • Οι ελλείψεις σε προσωπικό, ώστε κάποιες φορές να μην καλύπτεται ούτε το οργανόγραμμα.
  • Η ανυπαρξία συντήρησης των δασικών δρόμων και υποδομών δασοπυρόσβεσης εδώ και χρόνια. Η διαχρονική υποβάθμιση της Δασικής Υπηρεσίας.
  • Ότι για δεκαετίες δεν έχουν ανανεωθεί τα μέσα ατομικής προστασίας.
  • Το ότι η Θάσος καλύπτεται από Κλιμάκιο που υπάγεται στην Καβάλα και όχι από ξεχωριστή Πυροσβεστική Υπηρεσία.
  • Ότι όταν είναι ανάγκη να κινητοποιηθεί προσωπικό για κάποιο συμβάν -ενδεχομένως εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά- αυτό γίνεται με απαρχαιωμένα και ακατάλληλα για τέτοιους σκοπούς μέσα, χωρίς καμία μέριμνα για ξεκούραση, επαρκή σίτιση, μέσα διάσωσης τραυματιών κ.α.
  • Η ένταξη του επαγγέλματος στα ΒΑΕ θεωρείται ακόμα και σήμερα άγνωστη φράση.
  • Πολλοί πυροσβέστες έχουν μαζεμένα 200 και 300 ρεπό, που δεν μπορούν να πάρουν παρά μόνο με τη σύνταξή τους.

Παράλληλα, εργαζόμενοι στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες εξέφρασαν τη δίκαιη αγανάκτησή τους για την τακτική όλων των κυβερνώντων ή των επόμενων -κάθε φορά- φερόμενων «σωτήρων», που «τους χτυπούν στην πλάτη» προεκλογικά και μετά «ξεχνούν» τις υποσχέσεις τους ενώ τα μέλη του κλιμακίου του Κόμματος δήλωσαν την αναγνώριση στο έργο τους, που προσπαθούν να το επιτελέσουν σε δύσκολες συνθήκες, πολλές φορές με αυτοθυσία και δεσμεύτηκαν για κάθε ενέργεια που θα μπορέσει να προωθήσει λύσεις στα δίκαια αιτήματα τους.

Επίσης, παρουσίασαν τη συνεχή δραστηριότητα του Κόμματος για την ανάδειξη όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες σε όλα τα επίπεδα και αναδείχθηκε η διαχρονική δασοκτόνος πολιτική όλων των κυβερνήσεων, όπως και της σημερινής, που, παρά τις όποιες διαφοροποιήσεις, ακολουθούν απαρέγκλιτα τη συνολική στρατηγική του κεφαλαίου. Από την παράδοση των δασών στην επιχειρηματική δραστηριότητα ακόμα και σε προστατευόμενες περιοχές, μέχρι τη λογική για έργα με το κριτήριο κόστους – οφέλους που αφήνει απ’ έξω την προστασία των δασών, όπως και την αντιπλημμυρική και αντισεισμική προστασία.

Δείτε ακόμα...