Καζακαστάν: Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Τοκάγεφ για την καταστολή των διαδηλώσεων

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο ομόλογός του του Καζακστάν Κάσιμ-Γιομάρτ Τοκάγεφ είχαν μια “μακρά” τηλεφωνική συνομιλία για να συζητήσουν για την κατάσταση όσον αφορά την κρίση στο Καζακστάν, αναφέρει σήμερα το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του.

“Οι πρόεδροι αντήλλαξαν απόψεις όσον αφορά τα μέτρα που λαμβάνονται για την αποκατάσταση της τάξης στο Καζακστάν”, αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να παραμείνουν σε “διαρκή” επαφή.

Η κυβέρνηση της Γερμανίας διέκοψε όλες τις εξαγωγές όπλων στο Καζακστάν, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο, ενώ η διπλωματία των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως ενέκρινε την οικειοθελή αποχώρηση από το Καζακστάν των μη απολύτως απαραίτητων μελών του προσωπικού της αμερικανικής κυβέρνησης και των συγγενών τους που εργάζονται στο Γενικό Προξενείο στην πόλη Αλμάτι του Καζακστάν.

Την Παρασκευή σε ένα ακόμη διάγγελμά του ο Πρόεδρος του Καζακστάν Κάσιμ-Γιομάρτ Τοκάγεφ έδωσε εντολή στις δυνάμεις ασφαλείας να ανοίγουν πυρ χωρίς προειδοποίηση εναντίον των «οπλισμένων συμμοριτών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...