Καζακστάν: Αποχωρούν από σήμερα τα ξένα στρατεύματα

Πηγή: Sputnik

Ο πρόεδρος του Καζακστάν Κασίμ-Ζομάρτ Τοκάγεφ ανακοίνωσε την Τετάρτη κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (ΟΣΣΑ) Στανισλάβ Ζας, την ολοκλήρωση της «ειρηνευτικής επιχείρησης» του Οργανισμού.

Η αποχώρηση των στρατευμάτων του ΟΣΣΑ, της στρατιωτικής συμμαχίας υπό την ηγεσία της Ρωσίας, θα αρχίσει στις 13 Ιανουαρίου, και θα ολοκληρωθεί σε 10 ημέρες, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΣΣΑ Βλαντίμιρ Ζαϊνετντίνοφ.

Εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του, ο πρόεδρος του Καζακστάν δήλωσε πως οι ρωσικές και συμμαχικές δυνάμεις «διαδραμάτισαν ένα πολύ σημαντικό ρόλο σε όρους σταθεροποίησης της κατάστασης στη χώρας».

Θυμίζουμε πως ο Κασίμ-Ζομάρτ Τοκάγεφ είχε ζητήσει από τον ΟΣΣΑ την αποστολή στρατευμάτων κατά τη διάρκεια των μεγάλων διαδηλώσεων στις αρχές του μήνα.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Καζακστάν μετέβη την Τετάρτη στο Αλμάτι για πρώτη φορά μετά τις διαδηλώσεις λαι υποσχέθηκε να επισκευάσει τις ζημιές στην πιο μεγάλη πόλη της χώρας.

Το αεροδρόμιο του Αλμάτι πρόκειται να επαναλειτουργήσει την Πέμπτη, για τις εθνικές και τις διεθνείς πτήσεις, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας του Καζακστάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...