Κείμενο αστυνομικού: Η μόρφωση και η υγεία των παιδιών μας τελούν υπό κατάληψη από την κυβέρνηση

EUROKINISSI

Το κείμενο που ακολουθεί εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Πρωτοβουλίας Αστυνομικών η οποί το δημοσίευσε στηνν ιστοσελίδα της. Το κείμενο έχεις ως εξής:

Για άλλη μια φορά δυστυχώς τα σχολεία έκλεισαν, έκλεισαν με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης, μιας και που δεν έλαβε κανένα ουσιαστικό μέτρο, εν μέσω πανδημίας, για την μόρφωση και υγεία των παιδιών μας.

Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, Σύλλογοι Γονέων και πολλοί άλλοι φορείς πολύ πριν ανοίξουν τα σχολεία, φωνάζαμε…

Πάρτε μέτρα για ισότιμη εκαπίδευση και διασφάλιση της υγείας όλων μας.

Η Κυβέρνηση για άλλη μια φορά, αδιαφόρησε και όχι μόνο αδιαφόρησε, αλλά και υπέπεσε σε συνεχόμενες εγκληματικές παραλείψεις ή και μέτρα που μόνο την υγεία όλων μας δεν διασφάλιζε, αλλά την εξέθεταν σε θανάσιμο κίνδυνο.

Απόδειξη: Οι δεκάδες νεκροί καθημερινά με φυσικό αυτουργό την πανδημία και άμεσο συνεργό την κυβέρνηση.

Φάνηκε ξεκάθαρα ότι θεωρούν την υγεία όλων μας, ως ασύμφορο κόστος και μας άφησαν όλους έρμαια της πανδημίας! Το ίδιο ξεκάθαρα φάνηκε ότι θεωρούν και τη μόρφωση των παιδιών μας ως ασύμφορο κόστος. Ενώ ζητούσαμε από το πρώτο κύμα της πανδημίας να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για την εκπαίδευση των παιδιών μας και την διασφάλιση της υγείας τους όπως, καθαρίστριες στα σχολεία, ολιγομελή τμήματα, προσλήψεις εκπαιδευτικών, προμήθεια ηλεκτρονικών μέσων σε περίπτωση νέου lockdown, ενίσχυση των δημοσίων υγειονομικών δομών υγείας κ.λ.π., τίποτα από όλα αυτά δεν πραγματοποιήθηκε, αλλά αντιθέτως αύξησαν τα τμήματα στα σχολεία με το νέο εκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο, ελλείψεις εκπαιδευτικών σε πολλά σχολεία μέχρι και σήμερα, δεν προσλήφθηκε επαρκές προσωπικό καθαριότητας για τα σχολεία, μηδενικά προληπτικά τεστ, δεν προμηθεύτηκαν ηλεκτρονικά μέσα, δεν ενισχύθηκαν οι δημόσιες δομές υγείας. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν να αποτελούν τα σχολεία κινητές υγειονομικές βόμβες, αλλά και να υποβαθμίζεται η μόρφωση των παιδιών μας.

Βέβαια πρέπει να πούμε και τα «θετικά» μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση, όπως οι μάσκες τις οποίες θα τις έχουν τα παιδιά μας για την ενηλικίωση τους, τα παγουρίνο μινιατούρες τα οποία θα έχουν για να θυμούνται την γενναιοδωρία της Κυβέρνησης. Τις κάμερες που έβαλαν στα ιδιωτικά σχολεία για να μην χάνουν οι σχολάρχες τα εισοδήματά τους. Αλλά το κυριότερο μέτρο που πήρε η Κυβέρνηση, μιας και δεν ήθελαν να πάρουν άλλα μέτρα που θα κοστίσουν, εγκαταλείποντας μας εν ελέω της πανδημίας, ήταν αυτό της ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ και πρέπει να είμαστε όλοι ευγνώμονες. 

Γιατί πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε όλοι μας, ότι ατομική μας ευθύνη είναι να μην δεχτούμε αυτές τις πολιτικές εγκατάλειψης και αδιαφορίας για το μέλλον και την υγεία των παιδιών μας. Ατομική μας ευθύνη είναι πλέον να μην αφήσουμε τα παιδιά μας αμόρφωτα, ακυρώνοντας τις πολιτικές αυτές που τα διώχνουν από τα σχολεία τους. Ατομική μας ευθύνη είναι πλέον να επιβιώσουμε από την πανδημία, λέγοντας ένα μεγάλο ΟΧΙ στην υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας.

Ατομική ευθύνη όλων μας είναι να διεκδικούμε και να απαιτούμε δημόσια σύγχρονη και δωρεάν εκπαίδευση των παιδιών μας, δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους μας.

Ένας πατέρας Αστυνομικός

Δείτε ακόμα...