ΚΕΝΑΠ: Ιμπεριαλιστικός κρίκος της δολοφονικής λυκοσυμμαχίας του ΝΑΤΟ

ΚΕΝΑΠ/NMIOTC – Σούδα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ)/NATO Maritime Interdiction Operational Training Center (ΚΕΝΑΠ/NMIOTC) στη Σούδα, πραγματοποιήθηκε εξειδικευμένη εκπαιδευτική ενότητα σύμφωνα με τις προδιαγραφές τυποποίησης του ΝΑΤΟ, από τις 28 Ιούνη έως 2 Ιούλη 2021.

Στην εκπαίδευση συμμετείχαν 29 επιτελείς από 11 κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ, Γερμανία, Δανία, Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Σλοβακία, ΗΠΑ και Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, καθώς και 8 φορείς Κέντρων Αριστείας του ΝΑΤΟ, όπως για την Επικοινωνία και τις Πληροφορίες, της Αεροπορικής Αριστείας, του Κέντρου Αριστείας Ασφάλειας και Σταθερότητας, του Ηλεκτρονικού Πολέμου, του Κέντρου Αριστείας Στρατιωτικής Αστυνομίας κ.α.

Επίσης σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, διοργανώθηκε στη βάση της Σούδας, την Πέμπτη 1 Ιούλη στην 115 Πτέρυγα Μάχης για πρώτη φορά, εξειδικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που περιελάμβανε την εξέταση εφαρμογής προτύπων υποστήριξης αεροπορικών επιχειρήσεων ΝΑΤΟ. Το εν λόγω αντικείμενο, πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της διαρκούς αναβάθμισης της εκπαίδευσης και αποτελεί καινοτομία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στις παρεχόμενες Νατοϊκές εκπαιδεύσεις Τυποποίησης.

ΚΕΝΑΠ/NMIOTC – Σούδα

Το ΚΕΝΑΠ λειτουργεί στη Σούδα από το 2005.

Είναι το πρώτο Νατοϊκό κέντρο που έλαβε την υψηλότερη μορφή πιστοποίησης της λυκοσυμμαχίας.

Η λειτουργία του ΚΕΝΑΠ συνδέεται άμεσα με τα συμφέροντα της λυκοσυμμαχίας, καθώς εκπαιδεύει σε αλλεπάλληλα, υψηλών απαιτήσεων και εξειδικευμένα «σχολεία», στελέχη για έλεγχο θαλασσών με νηοψίες επιφάνειας, υποβρύχιες έρευνες και εναέριες επιτηρήσεις, στο όνομα της «αντιμετώπισης της τρομοκρατίας», της «πειρατείας» και άλλων «ασύμμετρων απειλών». Σε αυτό έχουν ήδη εκπαιδευτεί εκατοντάδες στελέχη ενόπλων δυνάμεων από διάφορες χώρες.

Το επισκέπτονται συχνά – πυκνά ο πρεσβευτής των ΗΠΑ, καθώς και ανώτατα στρατιωτικά στελέχη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που μάλιστα το έχουν χαρακτηρίσει «το διαμάντι του ΝΑΤΟ» και «το μέρος που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτεί κανείς».

Η λειτουργία του ενισχύει την επιθετικότητα της αστικής τάξης της χώρας μας, που με τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στις ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς, επιδιώκει την αναβάθμιση της παρουσίας της στις χώρες των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της Ν.Δ είναι μεγάλες καθώς, επεκτείνεται ολοένα και περισσότερο η λειτουργία της βάσης της Σούδας.

ΚΕΝΑΠ/NMIOTC – Σούδα

Σημειώνουμε ότι και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η βάση όχι μόνο συνέχισε τη λειτουργία της, αλλά επέκτεινε τη δραστηριότητά της ακόμη περισσότερο, προς όφελος του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ για επιθετικές αποστολές σε βάρος γειτονικών λαών.

Ο λαός μας χρειάζεται, μπροστά μάλιστα στην επικίνδυνη παρουσία των ιμπεριαλιστών στη βάση της Σούδας, αλλά και στις υπόλοιπες αμερικανονατοϊκές βάσεις στη χώρα μας, να δυναμώσει τον αγώνα του, για να κλείσουν όλες οι βάσεις του θανάτου και η βάση της Σούδας. Να παλέψει για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

Να επιστρέψουν τώρα οι Έλληνες αξιωματικοί και στρατιώτες από όλες τις ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.

Ο λαός μας, αλλά και οι γειτονικοί λαοί να δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να παλέψουν για την ειρήνη και την ευημερία των λαών.

Δείτε ακόμα...