ΚΕΠΒ: Κρουσμάτων συνέχεια…με πάνω από 20 θετικούς στον ιό

Τεστ κορονοϊού σε νεοσύλλεκτους της σειράς του Σεπτέμβρη 2020
Φώτο Αρχείου / Τεστ κορονοϊού σε νεοσύλλεκτους της σειράς του Σεπτέμβρη 2020 / πηγή: Eurokinissi

Νέα κρούσματα Covid-19 εντοπίστηκαν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ) στη Θήβα, έπειτα από διαγνωστικά τεστ που πραγματοποιήθηκαν σε όλους τους φαντάρους.

Υπενθυμίζουμε ότι με την κατάταξη του Νοέμβρη είχαν αναφερθεί 8 κρούσματα κορονοϊού ανάμεσα στους νεοσύλλεκτους. Ο μεγάλος συγχρωτισμός στους θαλάμους και τα εστιατόρια, η έλλειψη βασικών μέτρων προστασίας απ’ τον κορονοϊό αλλά και το γεγονός ότι δεν είχε γίνει η κατάλληλη προετοιμασία για την υποδοχή μεγάλου όγκου νεοσυλλέκτων δημιούργησε αυτή την κατάσταση.

Μετά τις μεταθέσεις των νεοσυλλέκτων στις μονάδες τους, στο ΚΕΠΒ βρίσκονται μόνο όσοι θα υπηρετήσουν στην ΕΛΔΥΚ και να για να πετάξουν για Κύπρο πρέπει να διενεργηθεί μοριακό τεστ σε όλους.

Αποτέλεσμα των τεστ ήταν να εμφανιστούν περισσότερα από 20 κρούσματα ανάμεσα στους στρατιώτες, οι οποίοι ήταν κυρίως ασυμπτωματικοί και έχουν μπει σε καραντίνα. Η κατάσταση θα ήταν χειρότερη αν δεν είχαν αραιώσει έστω και λίγο οι θάλαμοι.

Αξίζει να σημειωθεί πως αν δεν επρόκειτο να μεταφερθούν στην Κύπρο δεν θα γινόταν κανένα τεστ.

Συμπερασματικά, λοιπόν, τα επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ μπορούν να εντοπίσουν έγκαιρα πιθανά κρούσματα και να εμποδίσουν την εξάπλωση του ιού εντός των μονάδων.

Με ευθύνη της κυβέρνησης το παραπάνω μέτρο δεν έχει αποφασιστεί, συμπληρώνοντας το παζλ της έλλειψης ουσιαστικών μέτρων αντιμετώπισης τη πανδημίας εντός των στρατοπέδων.

Δείτε ακόμα...