Κικίλιας: Σκληρό lockdown τύπου Μαρτίου στην Αττική αν συνεχίσουμε έτσι

Έλεγχοι της αστυνομικών της Τροχαίας για την τήρηση των μέτρων κατά της διάδοσης του νέου κορονονοϊού (COVD-19) - Γενάρης 2021
Φώτο Αρχείου / Έλεγχοι της αστυνομικών της Τροχαίας για την τήρηση των μέτρων κατά της διάδοσης του νέου κορονονοϊού (COVD-19) – Γενάρης 2021 / Πηγή: Eurokinissi

«Η εισήγησή μου είναι ένα καθολικό lockdown στην Αττική», δήλωσε το πρωί ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, προσθέτοντας ότι όλα θα κριθούν από το πόσα θα είναι τα κρούσματα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι σχετικές αποφάσεις ίσως να λαμβάνονται, αν κριθεί αναγκαίο, ανά 24ωρο και όχι ανά εβδομάδα.

Η τραγική εξέλιξη της πορείας της πανδημίας φέρει την σφραγίδα της κυβέρνησης και της εγκληματικής πολιτικής της στη διαχείρισή της. Το κυβερνητικό άγχος να διασφαλιστούν τα κέρδη των μεγάλων ομίλων έχει βάλει απ’ τη πρώτη στιγμή τη ζωή όλων σε κίνδυνο.

Η εκκωφαντική έλλειψη μέτρων σε υγεία, παιδεία, ΜΜΜ, εργασιακούς χώρους και αλλού οδηγεί στις γνωστές παλινωδίες και τα μπρος- πίσω.

Εδώ και τώρα απαιτούνται ουσιαστικά μέτρα.

Επιτέλους η κυβέρνηση να πάρει την ευθύνη και να μην δείχνει συνέχεια ως υπεύθυνο της εξέλιξης της πανδημίας, τον “ανεύθυνο λαό”.

Δείτε ακόμα...