Κίνα: Μεγάλες πόλεις προετοιμάζονται για θερμοκρασίες ρεκόρ

Γιουχάν- Κίνα
Γιουχάν- Κίνα / Πηγή: Pexels

Μεγάλες κινεζικές πόλεις εξέδωσαν συστάσεις για υψηλές θερμοκρασίες καθώς το θερμόμετρο στο Πεκίνο αναμένεται να δείξει πάνω από 36 βαθμούς Κελσίου σήμερα, ενώ όλη η Κίνα ετοιμάζεται για άλλον έναν χρόνο θερμοκρασιών ρεκόρ που μπορεί να απειλήσουν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, τις σοδειές και μια ευαίσθητη οικονομία.

Η Κίνα έχει ήδη αντιμετωπίσει κύματα καύσωνα σε διάφορα τμήματά της από τον Μάρτιο. Πρόσφατα η επαρχία Γιουνάν κατέγραψε θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου, πράγμα ιδιαίτερα επιβαρυντικό για τα δίκτυα ηλεκτρικού ρεύματος καθώς εκατομμύρια σπίτια αρχίζουν να ανάβουν τα κλιματιστικά.

Τις τελευταίες δύο μέρες, η επαρχία Σαντόνγκ και το Πεκίνο εξέδωσαν προειδοποιήσεις για τη ζέστη. Πόλεις με μεγάλο πληθυσμό όπως οι Τζινάν, Τιαντζίν και Τσεντσόου αναμένεται να δουν το θερμόμετρο να φτάνει έως τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Κίνας προειδοποίησε περιφέρειες να προετοιμαστούν για πιο ακραία ζέστη αυτόν τον χρόνο. Σποραδικά κύματα καύσωνα προκύπτουν ήδη ενόψει της θερινής περιόδου, κάτι το οποίο είναι επίσης ιδιαίτερα ανησυχητικό για τον αγροτικό τομέα.

Οι ειδικοί σε καιρικά ζητήματα επιρρίπτουν διαρκώς την ευθύνη για τις πρόσφατες σκληρές καιρικές συνθήκες στην κλιματική αλλαγή. Η πιο πρόσφατη εκτίμηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας (WMO) προβλέπει επίσης ισχυρή πιθανότητα επιστροφής αργότερα φέτος του καιρικού φαινομένου Ελ Νίνιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...