Κινητοποιήσεις στις 10.30 π.μ. των συνταξιούχων για πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις

Πορεία των συνταξιούχων από την πλατεία Κλαυθμώνος, στην Αθήνα, προς το Μέγαρο Μαξίμου μετά από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων - 14/12/2021

Στους δρόμους του αγώνα κατέρχονται ξανά από σήμερα οι συνταξιούχοι, με τον νέο κύκλο κινητοποιήσεων που οργανώνουν σε όλη τη χώρα. Με αυτό τον τρόπο δίνουν συνέχεια στον αγώνα τους για ουσιαστικές αυξήσεις στις συντάξεις τους, δεν μένουν με σταυρωμένα τα χέρια, δεν αναμένουν «σωτήρες», αλλά οργανώνονται και διεκδικούν. Δίνουν μάλιστα …προκαταβολική διεκδικητική απάντηση στις νέες εξαγγελίες που αναμένεται να κάνει η κυβέρνηση μετά την κατακραυγή για τις «αυξήσεις» – μαϊμού σε εκατοντάδες χιλιάδες συντάξεις, την ώρα που η ακρίβεια και η ενεργειακή φτώχεια συνεχίζουν να εξανεμίζουν το εισόδημα των συνταξιούχων.

Οι πρώτες μεγάλες συγκεντρώσεις που καλούν οι Συνεργαζόμενες Συνταξουχικές Οργανώσεις γίνονται σήμερα Τρίτη σε Αθήνα (10.30 π.μ. στα Προπύλαια) και Θεσσαλονίκη (10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου).

Στη συγκέντρωση στα Προπύλαια καλούν επίσης η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ) και η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών (ΚΑΠΑ).

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν: Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις στο ύψος του πληθωρισμού, κύριες και επικουρικές, με την ενσωμάτωση της «προσωπικής διαφοράς». 13η και 14η σύνταξη για όλους. Καταβολή των αναδρομικών σε όλους, χωρίς δικαστήρια και προαπαιτούμενα. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία – ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Να αποδοθούν τα παρακρατημένα χρήματα από τις συνδρομές των συνταξιούχων για τις λειτουργικές ανάγκες των συνταξιουχικών οργανώσεων.

Δείτε ακόμα...