Κινητοποίηση ενάντια στην παρουσία του μεταγωγικού «ARC ENDURANCE» στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Αλεξανδρουπολη ΚΚΕ Endurance

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν μέλη του ΚΚΕ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ενάντια στην παρουσία του μεταγωγικού «ARC ENDURANCE» το οποίο μετέφερε στρατιωτικό υλικό του στρατού των ΗΠΑ που θα προωθηθεί μέσω του οδικού και του σιδηροδρομικού δικτύου προς χώρες της Βαλκανικής και της Βαλτικής.

Το μεταγωγικό θα παραμείνει στο λιμάνι για μία εβδομάδα και τα αμερικανοΝΑΤΟικά μεταγωγικά θα φτάνουν ανά 10ήμερο στο ακριτικό λιμάνι μέχρι τον Σεπτέμβρη, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγαλύτερη επιχείρηση μεταφοράς στρατιωτικού υλικού των ΗΠΑ μέσω αυτού.

Μόλις ξεφορτώσει, το 264 μέτρων «ARC Endurance», που κατέπλευσε στην Αλεξανδρούπολη για τρίτη φορά, θα φορτώσει τμήματα στρατιωτικού εξοπλισμού που ήδη έχουν συγκεντρωθεί στην πόλη τις τελευταίες μέρες για να τα επιστρέψει στις ΗΠΑ.

Αυτή τη γιγαντιαία επιχείρηση αναχώρησης του στρατιωτικού υλικού προς τις χώρες της Βαλκανικής και της Βαλτικής καθυστέρησαν με την μαζική και αιφνιδιαστική κινητοποίησή τους οι κομμουνιστές και έδειξαν στην κυβέρνηση και στους ΝΑΤΟϊκούς ότι θα τους βρίσκουν μπροστά τους σε κάθε βήμα που εμπλέκει ολοένα και βαθύτερα την περιοχή και τη χώρα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία.

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «η Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών», «καμία εμπλοκή καμιά συμμετοχή έξω οι βάσεις και οι ΝΑΤΟϊκοί», «ένας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός» και «οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά», διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς αλλά και στις αποφάσεις της Συνόδου του ΝΑΤΟ. Επίσης έγραψαν συνθήματα σε στρατιωτικά κοντέϊνερ όπως «NATO killers go home», δηλώνοντας ότι είναι ανεπιθύμητοι οι φονιάδες των λαών.

Παράλληλα μέσα από το σύνθημα «σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός, ΝΑΤΟ – κυβερνήσεις – Καπιταλισμός», έδειξαν τον κοινό αντίπαλο που πρέπει να βάλουν στο στόχαστρο οι λαοί.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής ο οποίος δήλωσε: « Η σημερινή κινητοποίηση εκφράζει τα αντιϊμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού της Θράκης, του λαού όλης της Ελλάδας απέναντι στους δολοφόνους του ΝΑΤΟ και στα καράβια τους που κουβαλάνε τα φορτία του θανάτου προκειμένου να ρίξουν κι άλλο λάδι στον πόλεμο που μαίνεται στο έδαφος της Ουκρανίας. Να απεμπλακεί τώρα η χώρα μας από αυτό τον βρώμικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Κανένας Έλληνας φαντάρος στο εξωτερικό, κανένα πολεμικό υλικό να μην φύγει έξω από τη χώρα μας. Το απαιτεί η ειρήνη, το απαιτεί η φιλία των λαών. Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο στο ίδιο αντιϊμπεριαλιστικό μονοπάτι έτσι ώστε οι λαοί να απαλλαγούν μια κι έξω από τα δεινά του πολέμου και την καταπίεση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας».

Ο Διονύσης Κλάδης, Γραμματέας της ΟΠ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης του ΚΚΕ σημείωσε ότι «με τη σημερινή κινητοποίηση δείχνουμε στο λαό ότι δεν υπάρχει εμπόδιο που όταν ο λαός θέλει δεν μπορεί να το ξεπεράσει. Οταν ο λαός θέλει μπορεί!

Σήμερα εδώ, καθυστερούμε τη μεταφορά πολεμικού υλικού με το οποίο συντηρείται η φλόγα του πολέμου, δυναμώνει και απειλεί να τυλίξει όλη την περιοχή μας, όλο τον κόσμο.

Απαντάμε και σε όσους λένε δεν βλέπετε που η τουρκική κυβέρνηση ενοχλείται για τη δημιουργία της αμερικάνικης βάσης στην Αλεξανδρούπολη;

Τους λέμε: Ολοι εσείς του ευρωνατοϊκού τόξου δεν ακούτε όλους εκείνους τους αμερικανούς αξιωματούχους που διαβεβαιώνουν συνέχεια την τουρκική κυβέρνηση ότι η βάση της Αλεξανδρούπολης δεν αφορά την Τουρκία;

Αυτές οι διαβεβαιώσεις των αμερικανών την εμποδίζουν ή την ενισχύουν την τουρκική επιθετικότητα;».

Τέλος ανέφερε ότι η πρόσφατη Σύνοδος του ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε την όξυνση των ανταγωνισμών και την προετοιμασία για ακόμα μεγαλύτερη στρατιωτική εμπλοκή. Και πως οι 300.000 στρατιώτες που αποφάσισε να έρθουν στην Ευρώπη δεν θα φέρουν την ειρήνη, ίσα -ίσα ρίχνουν κι άλλο λάδι στη φωτιά.

Δείτε ακόμα...