Κινητοποίηση στις 7 μ.μ. στο Πάρκο Ελευθερίας – Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών

Αφίσα - Συλλαλητήριο ενάντια στη συνεδρίαση της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ στην ΑΘήνα

«Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις – Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!». Με αυτό το σύνθημα η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις καλεί το λαό και τη νεολαία σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που οργανώνει την Παρασκευή, στις 7 μ.μ. στο Πάρκο Ελευθερίας (στάση Μετρό «Μέγαρο Μουσικής»), για να «υποδεχτεί» τη Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ που συνεδριάζει στην Αθήνα. Θα ακολουθήσει πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Η σύνοδος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 17 έως τις 19 Σεπτέμβρη με στόχο να ενισχυθεί η ΝΑΤΟική παρουσία και η επιχειρησιακή ικανότητα στο Αιγαίο, στην Αν. Μεσόγειο, στα Βαλκάνια, τη Μαύρη Θάλασσα, στη Μέση Ανατολή και στον Περσικό Κόλπο, να επεκταθεί σε όλο τον κόσμο, να δημιουργηθούν νέες υποδομές πολέμου, να προετοιμαστεί το «πρώτο πυρηνικό πλήγμα», στο πλαίσιο του οξύτατου ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού με τη Ρωσία και την Κίνα.

Σημειώνεται ότι ο χώρος της συγκέντρωσης άλλαξε, αφού όπως καταγγέλλουν οι διοργανωτές της κινητοποίησης: «Με ευθύνη της κυβέρνησης και στο όνομα της πραγματοποίησης της συνάντησης των μεσογειακών κρατών, η αστυνομία κλείνει το κέντρο της Αθήνας».

Την ίδια ώρα πληθαίνουν τα καλέσματα για συμμετοχή στην κινητοποίηση.

«Δεν θα αφήσουμε τα παιδιά μας να συμμετέχουν σε στρατιωτικές αποστολές έξω από τα σύνορα της χώρας. Να πολεμάνε και να χύνουν το αίμα τους για τα συμφέροντα του ενός ή του άλλου τμήματος των βιομηχάνων, των τραπεζιτών ή των εφοπλιστών, που τους υπηρετούν το ένα ή το άλλο κράτος ή ομάδα κρατών ή ιμπεριαλιστικών οργανισμών όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ», αναφέρει στο κάλεσμά της η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

«Να ακυρωθεί η ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις – Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών»,  επισημαίνει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ).

Κάλεσμα στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, τους απογόνους και φίλους της Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας να συμμετέχουν μαζικά στο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο απευθύνει και η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ).

«Η προκλητική συμφωνία που δημιουργεί προϋποθέσεις εμπλοκής της χώρας μας σε πολεμικές αναμετρήσεις οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο των ανταγωνισμών των διάφορων ιμπεριαλιστικών κρατών δεν πρέπει να πάρει σάρκα και οστά», σημειώνει στο κάλεσμά του, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων – Επαγγελματιών – Εμπόρων Δήμου Αθήνας.

Σε μαζική συμμετοχή καλεί και η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ).

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...